Хочете здивувати свою родину смачним та корисним домашнім сиром? Цей простий рецепт дозволяє створити ароматний сир без консервантів всього з декількох інгредієнтів.

Додайте свіжий кріп, болгарський перець чи улюблені спеції для справді унікального смаку.

Інгредієнти домашнього ласощі:

2 літри пастеризованого молока.

500 мл кислого молока (або ферментованого).

Яйця – 4 шт.

1 ч. л. солі.

На бажання: рубаний червоний болгарський перець, свіжий кріп.

Покрокове приготування:

Залишаємо 500 мл молока при кімнатній температурі на 2-3 дні або прискорюємо процес, додавши кефіру ложку і повільно нагріваючи до 40 °C.

Нагріємо 1,5 літра молока до кипіння, а в окремій мисці зб'ємо яйця і кисле молоко.

Потім повільно вливаємо яєчно-молочну суміш у кипляче молоко, безперервно помішуючи.

Сир
Сир

Обов'язково варіть на повільному вогні протягом 7-10 хвилин, доки не утвориться сир.

Після цього вилийте суміш у сито, застелене марлею, і дайте стекти зайвій рідині.

Додайте подрібнений болгарський перець, кріп та сіль для додаткового смаку.

Також перекладіть сир у форму, притисніть вантажем та залиште на 8–10 годин для застигання.

Ось і все, поставте в холодильник перед тим, як нарізати та насолоджуватися!

Цей вершковий, ароматний сир чудово поєднується зі свіжим хлібом, крекерами чи салатами. Це відмінний спосіб насолодитися натуральною альтернативою покупним сирам, що не містить хімікатів.

Нагадаємо, такі вареники та пельмені готували наші бабусі: рецепт кращого та пишного тіста

Раніше «hyser» повідомляв, універсальна смакота на всі випадки: простий рецепт намазки-салату або просто закуски на хліб

Як повідомляв «hyser», лінивий яблучний штрудель з лаваша: простий рецепт розкішного десерту