У наш час, коли є безліч різноманітних рецептів, нове дослідження, опубліковане StudyFinds, пролило світло на найздоровіший спосіб приготування пасти.

Дослідники з Американського хімічного товариства вивчили, як якість води та сіль впливають на готову страву, та виявили дивовижні висновки про потенційно шкідливі сполуки, що утворюються під час приготування.

Вчені зосередилися на водопровідній воді, що містить хлорамін (дезинфікуючий засіб), і на тому, як він взаємодіє з кухонною сіллю.

Їхні експерименти показали, що при кип'ятінні пасти в хлорованій воді з сіллю можуть утворюватися йодовані тригалометани — токсичні сполуки, які можуть становити небезпеку для здоров'я.

Саме тому вони назвали чотири правила безпечного приготування макаронів:

Щоб зменшити вплив шкідливих побічних продуктів та покращити як смак, так і безпеку, дослідники пропонують:

Макарони
Макарони

Готуйте пасту без кришки – це дозволяє сполукам хлору та йоду випаровуватися.

Промивайте макарони після приготування - допомагає видалити залишкові хімічні побічні продукти.

Додайте йодовану сіль після приготування – запобігає небажаним реакціям під час варіння.

Також використовуйте сіль без йоду при варінні – вибирайте гімалайську або кошерну сіль замість звичайної кухонної солі.

Так, виконуючи ці чотири простих кроки, ви зможете насолоджуватися макаронами, які не тільки смачніші, але й безпечніші. Вчені вважають, що невеликі зміни у звичках приготування їжі можуть значно знизити потенційні ризики для здоров'я, водночас покращуючи загальну якість вашої страви.

Нагадаємо, як приготувати м'який та вершковий домашній сир всього за 10 хвилин: рецепт з 4 інгредієнтів

Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати смачний домашній майонез: рецепт без хімії - і на хліб намазати, і салат перетворити

Як повідомляв «hyser», як приготувати домашній паштет із курячої печінки: ніжний рецепт із натуральних інгредієнтів