У мережі оприлюднили докладний рецепт сала, посоленого в розсолі, який виходить ароматним, ніжним та ідеально приправленим.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Сало: 600 г (бажано з м'ясними шарами, але підійде просте).
Сіль: 2 столові ложки.
Вода: 0,5 л.
Лавровий лист: 3 шт.
Сушений кріп: 0,5 чайної ложки.
Часник: 5 зубчиків (дрібно нарізаних).
Перець горошком: 8 шт.
Кроки приготування:
Закип'ятіть 0,5 літра води та розчиніть у ній 2 столові ложки солі.
Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
Промийте сало під холодною водою та промокніть його паперовими рушниками.
Наріжте його на зручні шматочки (наприклад, смужками або кубиками).
У чисту скляну банку викладіть шарами шматочки сала.
Посипте кожен шар спеціями: лавровим листом, сушеним кропом, рубаним часником і горошком перцем.
Після цього залийте охолодженим розсолом сало, переконавшись, що шматочки повністю занурені в нього.
Нещільно закрийте банку і залиште при кімнатній температурі на 1 день.
Через 24 години за кімнатної температури закрийте банку і переставте її в холодильник або на холодний балкон. Дайте йому постояти ще 2 дні.
Через 3 дні сало готове до вживання. Наріжте його тонкими скибочками та подавайте з хлібом, гірчицею або солоними огірками.
Також зберігайте його у холодильнику для короткострокового використання.
Для більш тривалого зберігання заморозьте його порціями, оскільки заморозка винятково добре зберігає його смак та текстуру.
Читайте також:
Навіть французи оніміють: секрет ідеального жульєна - рецепт соковитих і ніжних грибів у вершках
Корисний та дуже смачний фаст-фуд своїми руками: рецепт моркви фрі з крутим соусом
Як приготувати ідеальний "Наполеон": хитрість у коржах, а не в кремі – докладний рецепт