У мережі розмістили рецепт торта «Наполеон» із коньяком, який здивує своїм неймовірним смаком.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦя версія додає ніжну ароматну нотку класичному десерту, створюючи ідеальний баланс листкових шарів та кремової насиченості.
Інгредієнти (для тесту):
700 г борошна загального призначення.
360 г холодного масла.
2 яйця.
150 мл води.
3 ст. л. коньяку чи бренді.
1 ст. л. оцту.
⅓ ч. л. солі.
Для крему:
300 г цукрового піску.
10 г ванільного цукру.
100 г борошна загального призначення.
4 яйця.
50 г масла (для заварного крема).
1 літр молока.
250 г розм'якшеної олії (для збитих вершків).
Інструкції з приготування:
У мисці збийте яйця з ч. л. солі до однорідної маси.
Додайте до яєчної суміші 150 мл води, 3 ст. л. коньяку та 1 ст. л. оцту. Перемішайте до однорідної маси.
Натріть 360 г холодного масла в 700 г борошна на тертці з великими отворами. Розітріть масло в борошні руками, поки суміш не стане схожою на дрібну крихту.
Вилийте яєчну суміш у суміш борошна та масло та місіть до утворення гладкого тіста. За необхідності додайте ще трохи борошна.
Розділіть тісто на 12 рівних частин, скачайте кожну в кулю та поставте в холодильник як мінімум на 30 хвилин.
Потім у великій каструлі змішайте 300 г цукру, 10 г ванільного цукру та 100 г борошна. Додайте 4 яйця та збийте до однорідної маси.
Поступово влийте молоко, безперервно помішуючи, щоб не було грудок.
Нагрійте суміш на сильному вогні до появи пари, потім зменшити вогонь до середнього. Готуйте, постійно помішуючи, поки крем не загусне до консистенції, схожої на сметану рідку.
Зніміть каструлю з вогню та додайте 50 г масла. Накрийте крем поліетиленовою плівкою, щоб запобігти утворенню скоринки, і дайте йому повністю охолонути.
Розігрійте духовку до 200 °C.
Розкотіть одну частину тіста на посипаному борошном аркуші пергаментного паперу в коло діаметром близько 25-26 см. Виріжте акуратне коло діаметром 24 см за допомогою тарілки або шаблону; залиште обрізки.
Перенесіть пергамент із колом тіста на деко і випікайте близько 7 хвилин або трохи золотистого кольору. Повторіть із частинами тіста, що залишилися.
Випікайте відкладені обрізки, потім подрібніть їх у крихту за допомогою кухонного комбайна.
Після того, як крем охолоне, збийте 250 г розм'якшеного масла віночком або ручним міксером до отримання однорідної та пухнастої маси.
Нанесіть невелику кількість крему на тарілку для сервіровки, щоб закріпити торт. Покладіть зверху перший спечений шар, щедро намажте його кремом і повторіть з шарами, що залишилися. Акуратно притисніть кожен шар, щоб забезпечити рівне укладання.
Покрийте верх та боки зібраного торта кремом, потім посипте всю поверхню підготовленою крихтою для прикраси.
Ось і все, охолодіть торт протягом 3-4 годин або, краще, на ніч, щоб шари вбрали крем і стали ніжними.
Читайте також:
Ідеальна кутя на Святий вечір: рецепт із узваром, який благатимуть розкрити
Витрачатись більше не доведеться: рецепт хрустких відбивних без м'яса – корисно, дешево та смачно
Оселедець під шубою, але не салат: унікальний рецепт на новорічні свята - ви здивуєте всіх