Баклажани та кабачки все ще залишаються зірками столів та холодильників українців. Щоб вони не згнили, потрібно мати різноманітні рецепти для готування.

Зараз ми пропонуємо вам скуштувати баклажани з фаршем у клярі. Це дуже смачно і підійде на обід та вечерю.

Баклажани з фаршем у клярі, кадр з відео
Баклажани з фаршем у клярі, кадр з відео

Інгредієнти:

Баклажани — 3 шт.;
М'ясний фарш — 400 г;
Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
Кінза — пучок;
Кріп — пучок;
Борошно — 2 ст.л.;
Сіль — ½ ч.л.

Інгредієнти для кляру:

Яйця - 3 шт.;
Холодна вода - 2 ст.л.;
Сир - 70 г;
Паприка - 1 ч. л.;
Сухий часник - ½ ч.л.;
Борошно - 2 ст.л.;
Сіль - щіпка.

Приготування баклажанних котлет:

1. Натираємо на дрібній тертці цибулю, шаткуємо кінзу і петрушку, викладаємо у фарш, перемішуємо. Не забуваємо посолити та поперчити фарш, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

2.Очищаємо баклажани від шкірки, нарізаємо на пластини або кружальця завтовшки 2-3 см. Солимо баклажани з кожного боку, залишаємо на 10 хвилин.

3.Для кляра збиваємо вилкою яйця з холодною водою. Натираємо дрібно сир, додаємо до яєць разом із паприкою, сухим часником і сіллю, перемішуємо. Висипаємо в кляр борошно, змішуємо компоненти.

4.Баклажани позбавляємо зайвої вологи за допомогою паперових рушників. Викладаємо на баклажанні платівки фарш.

Баклажани з фаршем у клярі, кадр з відео
Баклажани з фаршем у клярі, кадр з відео

5. Обвалюємо котлети з баклажанів і фаршу в борошні з усіх боків. Обволікаємо кожну котлети в клярі і викладаємо на сковороду з олією. Важливо викладати стороною фаршем вниз.

6. Обсмажуємо котлети з кожної сторони по кілька хвилин. Обсмажуємо до золотистої скоринки, а потім викладаємо на тарілку з паперовим рушником, даємо зайвому маслу стекти.

Після приготування можна посипати котлети подрібненою зеленню. Подавати котлети можна з будь-яким гарніром: від круп до макаронних виробів.

Баклажани з фаршем у клярі, кадр з відео
Баклажани з фаршем у клярі, кадр з відео

Читайте також:

Так львівські бабусі балували своїх онуків: старовинний рецепт картопляної запіканки з квашеною капустою .

Лише яблука і манка: як приготувати соковиті оладки, рецепт.