Картопляна запіканка з квашеною капустою - дуже проста страва з мінімуму інгредієнтів. Вона завжди виходить ніжною, легкою та ситною. До того ж така запіканка – ідеальна страва для вечері чи обіду.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНеобхідні продукти:
- картопля – 4 штуки;
- сіль за смаком;
- велика цибулина – 1 штука;
- рослинна олія для смаження;
- цукор – 1 ч. ложка;
- мелений чорний перець до смаку;
- вершкове масло - 1 ч. ложка;
- квашена капуста – 150 г;
- яйце – 1 штука.
Картоплю вимийте, очистіть і відваріть до готовності (залийте літром холодної води, доведіть до кипіння, додайте 0,5 ч. л солі, варіть на середньому вогні 20 хвилин). З готової картоплі злийте воду і відразу розштовхніть її в однорідне пюре, додавши вершкове масло.
Цибулю порубайте кубиками середньої величини. Розігрійте на сковороді олію і додати цибулю і обсмажте її на середньому вогні до м'якості. Внесіть цукор, посоліть і поперчіть. Готуйте під кришкою, періодично перемішуючи, поки цибуля не набуде карамельно-коричневого кольору і не стане зовсім м'якою.
Лопаткою вмішайте в пюре цибулю, спробуйте на сіль та перець і додайте ще приправ, якщо потрібно.
У невелику форму для запікання викладіть шар пюре приблизно на третину її висоти, добре ущільніть.
Квашену капусту розподіліть поверх пюре.
Важливо!
- Якщо капуста настільки волога, що з неї стікає розсіл, її потрібно трохи віджати.
З картоплі з цибулею, що залишилася, сформуйте ще один шар поверх капусти.
Яйце збийте із щіпкою солі і тонким шаром розподіліть по поверхні запіканки.
Відправте запіканку в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте, доки яйце повністю не схопиться, утворивши скоринку.
Готову запіканку остудіть до комфортної температури та подавайте, розрізавши на порційні шматки.
Читайте також:
Ідеально підійде осіннім вечором: рецепт ніжної сирної запіканки з яблуками та морквою.
Адже не дарма це називали панською стравою: рецепт капустяної запіканки з м'ясним фаршем та сиром