Запіканка з куркою, картоплею та вершками приготовлена ​​в духовці – гарний варіант для смачної вечері або ситного обіду.

Отже, щоб приготувати ніжну та ароматну картоплю, запечену з куркою та сиром у вершках, насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • куряче філе – 700 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • вершки жирністю 20% - 200 мл;
  • олія рослинна - 45-60 мл (3-4 ст. ложки);
  • сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
  • часник сушений – 0,5 ч. ложки;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
  • приправа для картоплі – 1 ч. ложка;
  • перець чорний мелений - 1 щіпка.

Важливо!

  • Вершки краще взяти жирністю 20-30%, буде смачніше.

Картопля очистіть і наріжте тонкими скибочками, товщиною приблизно 0,2 см. Можна скористатися овочерізкою.

Форму для запікання змастіть олією (1 ст. ложка) і викладіть у форму картопляні скибочки внахлест.

Присипте 0,5 ч. ложки солі та приправою для картоплі.
Злегка збризкайте картоплю олією (1 ст. ложка) і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Поки картопля готується в духовці, потрібно підготувати курячу грудку. Нарізаємо куряче філе невеликими кубиками, розміром приблизно 2х2 см.

Перекладіть м'ясо птиці в глибоку миску, додайте сушений часник, хмелі-сунелі, трохи меленого перцю та 0,5 ч. ложки солі. Влийте 1-2 ст. ложки рослинної олії і перемішайте, розподіляючи олію та прянощі по шматочках курки. Залишаємо маринуватися протягом 1 хвилини.

У гарячу суху сковороду викладіть куряче філе і обсмажуйте 8-10 хвилин на сильному вогні - вода, яка виділиться з курячого м'яса, повинна випаруватися, шматочки змінять колір і злегка зарум'яняться.

Твердий сир натріть на великій тертці.

Через 20 хвилин картопля в духовці дійшла до напівготовності.

Акуратно дістаєте форму з духовки і поверх картоплі рівномірно розподіляємо шматочки обсмаженої курки.

Далі потрібно вилити у форму вершки та рівномірно викласти по поверхні курячого філе натертий сир.

Запікайте курку з картоплею у вершках при температурі 180 градусів ще 20 хвилин, до повної готовності картоплі.

Лопаткою розкладіть тарілку, додайте свіжу зелень, овочі і подавайте до столу.

Читайте також:

Ви навіть не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт макаронів, тушкованих з молодою капустою та грибами у сметанному соусі

У такий рецепт ви закохаєтеся відразу: готуємо мариновані помідори з гірчицею на зиму - швидко та смачно

Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною