Приготувати капустяну запіканку з фаршем у духовці дуже просто, що особливо важливо, коли потрібно швидко та ситно нагодувати сім'ю вечерею.

Насамперед потрібно підготувати продукти для капустяної запіканки з м'ясним фаршем:

  • капуста білокачана – 500 г;
  • фарш свинячо-яловичий - 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • вершки – 250 мл;
  • сир твердий – 120 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • олія рослинна - 2 ст. л.;
  • вода - 100 мл.

Важливо!

  • Фарш можна взяти будь-який, проте рекомендується використовувати свинячо-яловичий.

Як водиться, для початку необхідно ретельно промити всі коренеплоди та почистити.

Цибулю ріпчасту наріжемо дрібним кубиком, а моркву трьом на великій тертці, але змішувати їх не потрібно.

Капусту білокачанну наріжемо дрібно ножем або нашаткуємо.

Ставимо грітися дві сковороди з олією (по 1 ст. л.).
На одній обсмажуємо цибулю 2-3 хвилини до прозорості, а на іншій морквину до готовності 2-3 хвилини.
Тепер до цибулі додамо фарш, посолити і поперчити за смаком, під кришкою смажимо приблизно 15-20 хвилин. За допомогою вилки розбиваємо грудочки фаршу, щоб він мав однорідну структуру.
А до моркви, відповідно, додамо капусту, сіль та перець до смаку, і на маленькому вогні гасимо її до повної готовності (м'якості) під кришкою хвилин 20-25, додавши трохи води.
Тепер для нашої капустяної запіканки з фаршем у домашніх умовах у форму для запікання викладемо половину капусти.
Важливо!
  • Форму для запікання краще взяти невелику, якщо ви хочете, щоби запіканка вийшла високою.
  • Форму змащуємо рослинною олією зсередини і посипаємо панірувальними сухарями.

Змажемо верх сметаною.

Викладаємо м'ясний фарш другим шаром і промазуємо шар сметаною.

Викладаємо третім шаром капусту, що залишилася. Також промазуємо шар капусти сметаною.

Твердий сир натрьом на середній тертці. Посипаємо сиром верх капустяної запіканки з м'ясним фаршем і відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Готову капустяну запіканку з м'ясним фаршем дістаємо з духовки і дамо їй охолонути хвилин 10, після цього нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.