Простий і смачний пиріг з капустою - це максимально "лінивий" спосіб нагодувати всю родину. Дуже зручно робити таку страву до несподіваного приходу гостей, та й без приводу теж зручно, адже всього за 40 хвилин готується найсмачніше частування.

Для приготування швидкого наливного пирога з капустою підготуємо продукти за списком.

Тісто:

  • яйця – 2 штуки;
  • сіль – 1 чайн.л.;
  • кефір - 100 мл;
  • сметана – 1 стол.л.;
  • майонез – 1 чайн.л.;
  • пшеничне борошно - 6 стол.
  • розпушувач – 1 ч.л.

Начинка:

  • капуста білокачанна – 250 грам;
  • морква – 100 грам;
  • цибуля ріпчаста - 100 грам;
  • рослинна олія – 3 стол.л.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - на смак.

Приготування пирога потрібно починати з начинки, оскільки його потрібно буде остудити.

Очистіть цибулю та моркву, сполосніть їх. Капусту при необхідності очистіть від верхніх вилях листя і нашаткуйте.

Далі потрібно розігріти в сковороді олію, додати нашатковану капусту і злегка обсмажити приблизно 5-6 хвилин на сильному вогні. Після чого додаємо нарізані соломкою цибулю та моркву, перемішуємо та нагрівання зменшуємо до середнього. Гасити капусту з цибулею та морквою потрібно приблизно 10-15 хвилин, щоб вона стала м'якою. Можна накрити сковороду кришкою під час гасіння, щоб волога не випаровувалась.

Готову начинку для пирога зніміть з вогню, приправте до смаку сіллю і перцем і остудіть.

Поки остигає начинка, готуємо тісто. Воно повинно вийде по густоті, як на оладки.

У робочу миску вбийте яйця, додайте сіль і збийте їх віночком. Після цього потрібно влити кефір, додати сметану та майонез, розмішати все із збитими яйцями.

Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Порціями, в 2-3 прийоми, вводимо борошно в тісто, ретельно розмішуючи віночком, щоб не було грудок.

важливо!

  • Оскільки розмір яєць і густота молочних продуктів буває різною, то муки вам може знадобитися трохи більше або менше зазначеної кількості.

Випікати заливний пиріг на плиті потрібно на перевіреній сковороді діаметром 24 см з товстими стінками та дном, краще за чавунну. Також треба бути впевненими, що до сковороди нічого не прилипне.

Важливо!

  • Чим менший діаметр сковороди, тим вище буде готовий пиріг.

Сковороду нагрійте на середньому вогні, змастіть маслом і вилийте половину тіста.

На тісто рівномірно викладіть капустяну начинку.

Залийте начинку тестом, що залишився і злегка потрясіть сковороду, щоб тісто рівномірно розподілилося.

Тепер встановіть найменше нагрівання, яке можливе і накрийте сковороду кришкою. Не турбуючи, випікайте пиріг на плиті на сковороді з одного боку приблизно 15-20 хвилин - потрібно орієнтуватися на вигляд тіста - воно зверху з глянцевого має стати матовим. Це означатиме, що пиріг можна перевернути.

Для зручності візьміть велику тарілку, переверніть пиріг на терілку і потім поверніть його в сковороду, акуратно струсивши з тарілки.

На другому боці готуйте пиріг під кришкою на мінімальному вогні ще 15-20 хвилин.

Капустяний заливний пиріг - випічка одного дня, тому подавати його до столу потрібно гарячим або теплим.

За бажанням готовий пиріг можна прикрасити зеленню.

Читайте також:

Адже це дійсно райський смак: рецепт ніжного і соковитого пирога з аґрусом

Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного пирога з лаваша: найсоковитіший і найапетитніший

Ви не уявляєте собі цей аромат і смак: рецепт пирога-равлика з лавашу з сиром і полуницею