Простий і смачний пиріг з капустою - це максимально "лінивий" спосіб нагодувати всю родину. Дуже зручно робити таку страву до несподіваного приходу гостей, та й без приводу теж зручно, адже всього за 40 хвилин готується найсмачніше частування.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування швидкого наливного пирога з капустою підготуємо продукти за списком.
Тісто:
- яйця – 2 штуки;
- сіль – 1 чайн.л.;
- кефір - 100 мл;
- сметана – 1 стол.л.;
- майонез – 1 чайн.л.;
- пшеничне борошно - 6 стол.
- розпушувач – 1 ч.л.
Начинка:
- капуста білокачанна – 250 грам;
- морква – 100 грам;
- цибуля ріпчаста - 100 грам;
- рослинна олія – 3 стол.л.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - на смак.
Приготування пирога потрібно починати з начинки, оскільки його потрібно буде остудити.
Очистіть цибулю та моркву, сполосніть їх. Капусту при необхідності очистіть від верхніх вилях листя і нашаткуйте.
Далі потрібно розігріти в сковороді олію, додати нашатковану капусту і злегка обсмажити приблизно 5-6 хвилин на сильному вогні. Після чого додаємо нарізані соломкою цибулю та моркву, перемішуємо та нагрівання зменшуємо до середнього. Гасити капусту з цибулею та морквою потрібно приблизно 10-15 хвилин, щоб вона стала м'якою. Можна накрити сковороду кришкою під час гасіння, щоб волога не випаровувалась.
Готову начинку для пирога зніміть з вогню, приправте до смаку сіллю і перцем і остудіть.
Поки остигає начинка, готуємо тісто. Воно повинно вийде по густоті, як на оладки.
У робочу миску вбийте яйця, додайте сіль і збийте їх віночком. Після цього потрібно влити кефір, додати сметану та майонез, розмішати все із збитими яйцями.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Порціями, в 2-3 прийоми, вводимо борошно в тісто, ретельно розмішуючи віночком, щоб не було грудок.
важливо!
- Оскільки розмір яєць і густота молочних продуктів буває різною, то муки вам може знадобитися трохи більше або менше зазначеної кількості.
Випікати заливний пиріг на плиті потрібно на перевіреній сковороді діаметром 24 см з товстими стінками та дном, краще за чавунну. Також треба бути впевненими, що до сковороди нічого не прилипне.
Важливо!
- Чим менший діаметр сковороди, тим вище буде готовий пиріг.
Сковороду нагрійте на середньому вогні, змастіть маслом і вилийте половину тіста.
На тісто рівномірно викладіть капустяну начинку.
Залийте начинку тестом, що залишився і злегка потрясіть сковороду, щоб тісто рівномірно розподілилося.
Тепер встановіть найменше нагрівання, яке можливе і накрийте сковороду кришкою. Не турбуючи, випікайте пиріг на плиті на сковороді з одного боку приблизно 15-20 хвилин - потрібно орієнтуватися на вигляд тіста - воно зверху з глянцевого має стати матовим. Це означатиме, що пиріг можна перевернути.
Для зручності візьміть велику тарілку, переверніть пиріг на терілку і потім поверніть його в сковороду, акуратно струсивши з тарілки.
На другому боці готуйте пиріг під кришкою на мінімальному вогні ще 15-20 хвилин.
Капустяний заливний пиріг - випічка одного дня, тому подавати його до столу потрібно гарячим або теплим.
За бажанням готовий пиріг можна прикрасити зеленню.
Читайте також:
Адже це дійсно райський смак: рецепт ніжного і соковитого пирога з аґрусом
Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного пирога з лаваша: найсоковитіший і найапетитніший
Ви не уявляєте собі цей аромат і смак: рецепт пирога-равлика з лавашу з сиром і полуницею