В італійській кухні помідори – це один із найважливіших інгредієнтів! З них готують томатні супи, кладуть на класичні брускети та використовують при приготуванні пасти. Особливість помідорів по-італійськи у цьому, що вони консервуються не цілими, а розрізаними навпіл.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНеобхідні продукти:
- помідори -1 кг;
- цибуля ріпчаста -2 шт.;
- зубки часнику – 2 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- перець чорний, горошок – 6 шт.;
- насіння коріандру – 10 г;
- олія соняшникова – 50 г.
Помідори промийте і кожен розріжте навпіл.
Цибулю та часник почистіть, наріжте цибулю тоненькими півкільцями, а часник – слайсами.
На дно простерилізованих банок покладіть шматочки цибулі та часнику, перець горошком, лаврове листя, коріандр, розлийте масло рівномірно. Зверху викладіть половинки помідорів.
Готовим маринад.
На 1,5 л води потрібно:
- оцет 9% - 100 мл;
- цукор – 100 г;
- сіль - 30 г.
Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор та оцет. Відразу залийте помідори та накрийте банки металевими кришками.
У великій каструлі нагрійте воду, поставте в неї банки з помідорами, доведіть до кипіння та стерилізуйте 10 хвилин. Потім закатайте банки кришками.
Переверніть та в такому стані охолоджуйте. Консервовані помідори зберігайте у сухому темному місці.
Помідори на зиму по-італійськи насамперед добрі до м'яса. Яскрава та ошатна, надзвичайно ароматна, з пікантним смаком, ця закуска стане головною серед закусочних страв на святковому столі.
Читайте також:
Наступного року виноситимете урожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени
І ніякого оцту: рецепт найправильніших медових помідорів на зиму - відкриватимете банку за банкою
Найідеальніша пропорція: рецепт аджики з помідорами та яблуками, яку робили наші бабусі