В італійській кухні помідори – це один із найважливіших інгредієнтів! З них готують томатні супи, кладуть на класичні брускети та використовують при приготуванні пасти. Особливість помідорів по-італійськи у цьому, що вони консервуються не цілими, а розрізаними навпіл.

Необхідні продукти:

  • помідори -1 кг;
  • цибуля ріпчаста -2 шт.;
  • зубки часнику – 2 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець чорний, горошок – 6 шт.;
  • насіння коріандру – 10 г;
  • олія соняшникова – 50 г.

Помідори промийте і кожен розріжте навпіл.

Цибулю та часник почистіть, наріжте цибулю тоненькими півкільцями, а часник – слайсами.

Викладіть інгредієнти у банки

На дно простерилізованих банок покладіть шматочки цибулі та часнику, перець горошком, лаврове листя, коріандр, розлийте масло рівномірно. Зверху викладіть половинки помідорів.

Готовим маринад.

На 1,5 л води потрібно:

  • оцет 9% - 100 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль - 30 г.

Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор та оцет. Відразу залийте помідори та накрийте банки металевими кришками.

У великій каструлі нагрійте воду, поставте в неї банки з помідорами, доведіть до кипіння та стерилізуйте 10 хвилин. Потім закатайте банки кришками.

Переверніть та в такому стані охолоджуйте. Консервовані помідори зберігайте у сухому темному місці.

Помідори на зиму по-італійськи насамперед добрі до м'яса. Яскрава та ошатна, надзвичайно ароматна, з пікантним смаком, ця закуска стане головною серед закусочних страв на святковому столі.

Читайте також:

Наступного року виноситимете урожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

І ніякого оцту: рецепт найправильніших медових помідорів на зиму - відкриватимете банку за банкою

Найідеальніша пропорція: рецепт аджики з помідорами та яблуками, яку робили наші бабусі