Аджику з яблуками та помідорами рекомендується готувати із сезонних овочів та яблук, наповнених сонцем та природними смаками.

  • Помідори – 2,5 кг
  • Яблука - 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Часник - 200 г
  • Перець гострий свіжий – 2-3 шт.
  • Сіль - 1/4 склянки
  • Цукор - 1 стакан
  • Оцет 3% - 1 склянка
  • Олія - ​​1 склянка

важливо!

  • Ідеально підходять для аджики яблука сорту Антонівка, плодам якого характерна легка кислинка.
  • Для цього рецепту краще вибирати товстошкірі м'ясисті томати - тоді аджика вийде густіший.

Ретельно вимийте яблука та всі овочі. Наріжте великими шматками, щоб було зручно викладати в м'ясорубку.

Гострий перець мий, ріжемо, намагаючись забирати насіння.

Всі овочі, крім часнику, перемелюємо на м'ясорубці та змішуємо. Дуже зручно та швидко виходить подрібнювати великий обсяг продуктів на кухонному комбайні.

Часник перемелюємо окремо (поки не додаємо до овочів).

Додаємо сіль, цукор та олію. Варимо 1 годину.

Потім додаємо оцет та часник. Варимо аджику ще 5-10 хвилин.

Зверніть увагу, що в рецепті оцет 3%! Якщо у вас оцет 9%, то його, відповідно, потрібно менше – 1/3 склянки.

Банки миємо, стерилізуємо, кришки кип'ятимо. Проварену аджику розкладаємо в сухі стерилізовані банки, закриваємо кришками. пр бажанні стерилізуємо.