Оселедець по-голландськи є гармонійною комбінацією риби, моркви, цибулі і спецій. Він завжди виходить ніжним, солодким, соковитим і дуже смачним.

Інгредієнти для закуски "оселедець по-голландськи":

  • оселедець - 2 штуки;
  • цибуля ріпчаста - 2 штуки;
  • морква – 1 штука;
  • лимони – 0.5 штуки;
  • лавровий лист – 5 штук;
  • сіль – 2 чайн.л.;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • перець чорний мелений - 0,5 чайн.л.

Розморожений оселедець обробимо і приготуємо для засолювання. Знімемо з тушки оселедця шкіру. Обробляємо рибу на філе без кісток і нарізаємо порційними шматочками.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями.

Моркву чистимо, ополіскуємо і її потрібно натерти на "корейській" тертці або нарізати соломкою.

Лимон наріжте тонко півкружечками або чверть-кружечками.

Важливо!

  • Лимон краще брати тонкокорий, тому що товстокорий лимон у процесі маринування трохи гірчить.
  • Також можна зняти з лимона цедру, видалити білу частину кірки та нарізати лимон без скоринки на скибочки.

Викладаємо шарами в банку: на дно — кілька кілець цибулі, лавровий лист, дрібку моркви, шматочок лимона, трохи цукру та солі, дрібку перцю. Зверху – шар оселедця. Потім знову овочі, спеції, сіль, цукор.

І так чергуємо шарами, періодично притискаючи, поки не дістанемося до верху банки. Останній шар – овочевий.

Закриваємо банки щільними кришками та ставимо в холодильник на 2-3 дні. щодня кілька разів потрібно перевертати банки, щоб маринад розподілявся по рибі рівномірно.

При подачі можна полити олією і злегка посолити.

Читайте також: