Мариновані кабачки із соєвим соусом - це легка та корисна закуска, яка підійде як любителям гострого, так і прихильникам правильного харчування. Кабачки легко засвоюються організмом, низькокалорійні та корисні у боротьбі із зайвою вагою.

Простий маринад із соєвого соусу, оцту та цукру надає овочам насичений смак та аромат.

Кабачок молодий – 0,5 шт.
Соус соєвий – 1 ст. л.
Олія - ​​1 ч. л.
Чеснок - 1 зубчик
Листя чорної смородини (маленькі) – 2 шт.
Перець запашний горошком – 2 шт.
Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
Сіль - за бажанням
Цукор - за бажанням
Кріп - 1 гілочка
Перець чилі - 1 колечко

Пряну зелень помити, почистити часник.

Кабачок нарізати тонкими слайсами, застосувавши спеціальні пристрої, або гострим ножем.
важливо!
  • Середину кабачка, де насіння, краще не брати, вона надто пухка.

На дно банки покласти лист чорної смородини, нарізаний зубчик часнику, горошину запашного перцю та гілочку кропу.

Заповнити банку кабачковими слайсами, починаючи укладати спіраллю по краю найдовші. У такий спосіб заповнити всю банку.

Зверху банки покласти листя смородини, часник, горошину запашного перцю, кільце чилі.
Залити банку з кабачком окропом.

Коли вода в банку охолоне до теплого стану, її злити у зручну миску чи каструлю. Додати соєвий соус. Спробуйте маринад на смак, можливо, вам захочеться додати солі або цукру.

Додати олію. Поставити миску на вогонь та довести до кипіння.

Залити закипілим маринадом банку з кабачками.

Влити оцет у банку і відразу ж закрити стерилізованою кришкою. Перевернути банку догори дном і дати охолонути. Потім визначити зберігання в прохолодне місце.

Якщо ви хочете приготувати оригінальну закуску і пригостити гостей, то мариновані кабачки можна пробувати наступного дня.