Кабачок - один із найпопулярніших в Україні овочів, який можна смажити, запікати і навіть маринувати. Влітку він коштує досить дешево, тому багато господинь сміливо купують кілограмами, щоб заготовити на зиму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНасамперед потрібно підготувати всі необхідні продукти:
Кабачки – 3 шт. | ||
Перець солодкий – 1 шт. | ||
Перець гострий – 1 шт. | ||
Сіль – 2 ст. ложка | ||
Цукор – 2 ст. ложка | ||
Оцет 9% - 200 мл | ||
Зелень кропу – 0,5 пучка | ||
Зелень петрушки - 0,5 пучка | ||
Часник - 4 зубчики | ||
Перець чорний горошком – 1 ч. ложки | ||
Перець запашний горошком – 1 ч. ложки | ||
Гвоздика – 0,5 ч. ложки | ||
Лист лавровий - 2 шт. |
Кількість інгредієнтів розрахована на 2 банки об'ємом 1 л.
Банки помити теплою водою з питною содою та простерилізувати будь-яким доступним способом. Кришки також мають бути стерильними.
Розподілити по банкам зелень, лавровий лист, перець горошком, гвоздику, часник, гострий та солодкий перець.
Заповнити банки кабачками.
У кожну банку додати сіль та цукор. Також влити оцет.
Дно каструлі з водою застелити рушником, помістити в каструлю банку і стерилізувати 10 хвилин з моменту закипання.
Мариновані кабачки готові на зиму. Зберігати заготовки можна за кімнатної температури.
Читайте також:
Ідеальна осіння закуска на всі випадки: рецепт кабачкового омлету-рулету з плавленим сиром
Божественна баклажанна ікра на зиму: рецепт, після якого забудете про кабачкову
Така смакота ніколи не набридне: рецепт котлет із фаршу з баклажаном та кабачком