Кабачок - один із найпопулярніших в Україні овочів, який можна смажити, запікати і навіть маринувати. Влітку він коштує досить дешево, тому багато господинь сміливо купують кілограмами, щоб заготовити на зиму.

Насамперед потрібно підготувати всі необхідні продукти:

Кабачки – 3 шт.
Перець солодкий – 1 шт.
Перець гострий – 1 шт.
Сіль – 2 ст. ложка
Цукор – 2 ст. ложка
Оцет 9% - 200 мл
Зелень кропу – 0,5 пучка
Зелень петрушки - 0,5 пучка
Часник - 4 зубчики
Перець чорний горошком – 1 ч. ложки
Перець запашний горошком – 1 ч. ложки
Гвоздика – 0,5 ч. ложки
Лист лавровий - 2 шт.

Кількість інгредієнтів розрахована на 2 банки об'ємом 1 л.

Банки помити теплою водою з питною содою та простерилізувати будь-яким доступним способом. Кришки також мають бути стерильними.

Часник почистити, помити та нарізати. Зелень добре промити холодною водою.
Кабачки помити, обрізати краї, нарізати півколами.
Солодкий перець очистити від насіння, помити та розрізати вздовж на 4 частини.
Гострий перець за бажанням очистити від насіння, помити і розрізати вздовж навпіл.

Розподілити по банкам зелень, лавровий лист, перець горошком, гвоздику, часник, гострий та солодкий перець.

Заповнити банки кабачками.

У кожну банку додати сіль та цукор. Також влити оцет.

Залити окропом і накрити банки стерилізованими кришками.

Дно каструлі з водою застелити рушником, помістити в каструлю банку і стерилізувати 10 хвилин з моменту закипання.

Закатати мариновані кабачки у банках та перевірити герметичність закупорки.