Субпродукти - чудова заміна м'яса. При цьому багато господинь стверджують, що мариновані курячі шлунки на смак майже як яловичина.

Необхідні продукти:

  • курячі шлунки – 500 грам;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • часник – 6 зубчиків;
  • оцет (3% (якщо не дуже любите кисле, то оцет можна розбавити на свій смак водою)) - 50 мл;
  • соєвий соус – 1 стол.л.;
  • запашний перець – 0.5 чайн.л.;
  • рослинна олія - ​​100 мл;
  • цукрова пудра – 0.5 чайн.л.;
  • петрушка – 50 грам;
  • сіль – 1 чайн.л.

Важливо!

  • Петрушку можна замінити на будь-яку іншу зелень: кріп, кінзу, селера. А можна додати лише потроху, від цього страва тільки заграє новими фарбами.
  • Якщо ви не любите зелень зовсім, то можна обійтися без неї.

Курячі шлунки потрібно перебрати, вимити, зняти внутрішню жовту плівку та зчистити пластівці жиру зовні. Промиваємо їх у проточній воді.

Перекладіть курячі шлунки в каструлю, залийте водою, додайте|добавляйте| сіль|соль| і варіть на повільному вогні 40-50 хвилин|мінути| до м'якості.

Важливо!

  • Готовність шлунків можна перевірити вилкою: протикаються – отже готові.
  • Якщо у вас є скороварка, процес варіння шлунків можна скоротити з її допомогою вдвічі.

Готові курячі шлунки виймаємо шумівкою з води та даємо їм охолонути.

Остигли курячі шлунки нарізаємо соломкою.

Очищену цибулю нарізаємо півкільцями, додаємо її до курячих шлунків. Поливаємо соєвим соусом і кладемо цукрову пудру. Все ретельно перемішуємо.

Рослинна олія прогріваємо на сковороді та поливаємо курячі шлунки. Зелень петрушки дрібно рубаємо, часник пропускаємо через прес або дрібно ріжемо. Додаємо 3% оцет, перемішуємо та пробуємо на сіль, коригуємо під свій смак.

Накриваємо кришкою і ставимо маринуватися в холодильник щонайменше на 8 годин. У результаті виходить смачна, гостра страва, яку можна подавати, як закуску або салат, як самостійну страву або як гарнір.

Нагадаємо, що курячі шлунки або, як у народі кажуть, пупки – це повноцінний тваринний білок, який містить велику кількість корисних мінералів, мікроелементів та вітамінів.

Читайте також:

Вона не зрівняється навіть із найкращою магазинною: рецепт домашньої ковбаси з курячих грудок

Рецепт дивовижних крабових котлет, які подарують неземну насолоду, краще за курячі в сотні разів.

Справжня гуцульська смакота: рецепт курячих ніжок, запечених з квасолею та грибами