Ковбасу люблять і дорослі, і діти. Без цих ласощів не обходиться жодне свято. Проте сьогодні в магазинах дуже складно знайти ковбасу з хорошим складом, без шкоди для здоров'я та фігури. Тому ідеальним рішенням стане приготування ковбаси у домашніх умовах.

І справді, досвідчені господині кажуть, що якщо одного разу приготувати вдома ковбасу з курячих грудок, то купувати звичайну просто не захочеться. Ще б пак, всі, хто пробують цей делікатес, відзначають його вишуканий смак. Ну а якщо додати до цього цілком натуральний склад, стає очевидним, що навчитися готувати ковбасу з курячих грудок потрібно кожному!

Необхідні продукти:

  • курячі грудки – 1 кг;
  • морква – 1 штука;
  • печериці – 300 грам;
  • желатин – 30 грам;
  • часник - 3 зубч.;
  • курячі яйця (відварене) – 3 штуки;
  • цибуля – 2 штуки.
Куряче філе нарізаємо на кубики: можна крупно, дрібно, можна і у вигляді фаршу. Подрібнюємо моркву, зелень, відварене яйце, обсмажуємо гриби, цибулю, розчиняємо желатин. Усі змішуємо.
Важливо!
  • У ковбасу також можна додавати сир, варені овочі кубиками, зелень, курячі серця з печінкою, хтось додає горіхи і т.д.

У коробці з-під соку (д/б. вузька та довга) акуратно відкрити верх, наповнюємо її готовою сумішшю, закриваємо.

Загортаємо тетрапак у рукав для запікання та закріплюємо край.

Важливо!

  • Замість коробки з-під соку можна використовувати харчову плівку та пергамент. Загорнути туго м'ясну масу в плівку і укутати в два-три шари в пергамент, перетягнути нитками або мотузками. Далі укладаємо в рукав варимо.
  • Можна загорнути її у звичайні пакети (багато маленьких або 1 великий), скласти їх у рукав для запікання.
  • Можна і в куплені та вимиті кишки.

Ставимо в каструлю з водою так, щоб вода покривала край нашої майбутньої ковбаси. Варити близько 1,5 години. Далі остудити її. Бажано залишивши її на ніч у холодильнику.

Після того, як ви витягнете ковбасу з упаковки, загорніть виріб в кулінарний пергамент або фольгу і приберіть для зберігання в холодильник. Найкраще з'їсти цей продукт протягом двох-трьох днів.
Читайте також: