Куряче м'ясо – найпопулярніший продукт, тому що є універсальним та досить швидко готується. Це рятує, коли потрібно зробити просту, але смачну страву. Пропонуємо запекти курячі ніжки з квасолею та грибами, а потім їх протушкувати з ароматним соусом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗапечені курячі гомілки - ситна смачна страва.
Необхідні продукти для запікання:
- курячі гомілки - 770 г (4 шт.);
- олія рослинна - 30 мл;
- квасоля біла консервована – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 150 г;
- гриби – 220 г;
- бульйон курячий/овочевий (або вода) - 300 мл;
- сіль – 0,5 ч. ложки.
Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.
Візьміть 4 курячі ніжки, помийте і обсушіть паперовим рушником. Перекладіть у миску, додайте сіль та перець.
Обсмажуємо курячі ніжки на сковороді з олією до золотистості з усіх боків, протягом 7-10 хвилин.
Гриби нарізаємо крупно.
Цибулю очищаємо і нарізаємо пір'ям.
До масла, що залишилося, викладаємо гриби і цибулю. Солимо. Обсмажуємо 5-7 хвилин, до активного підрум'янювання.
Вливаємо до грибів та цибулі бульйон або воду і доводимо до кипіння. Знімаємо з нагріву.
Курячі ніжки та цибуля з грибами викладаємо у форму для запікання. Туди ж відправляємо квасолю без рідини.
Запікаємо страву в розігрітій до 180-190 градусів духовці 45 хвилин.
- вершки (жирністю 15%) - 150 мл;
- Сир Пармезан - 40 г;
- чеснок - 1 зубчик;
- петрушка (листя) – 30 г;
- горіхи волоські - 20 г;
- олія оливкова - 60 мл;
- сіль – 1/8 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки.
Довідка:
- Песто (італ. pesto - товчений, мелений) - соус італійської кухні на основі базиліка, насіння пінії, сиру пармезан та оливкової олії. Його додають до різних страв, у тому числі до макаронних виробів, піци, супу-пюре з авокадо або томатів, та намазують на хліб.
Сир натираємо на тертці.
Однорідний соус песто з петрушки змішуємо з вершками та прянощами.
Поливаємо соусом песто з вершками гомілки з квасолею та грибами, злегка перемішуємо. Форму поміщаємо в духовку ще на 5-7 хвилин, для рівномірного прогрівання та розплавлення сиру.