Куряче м'ясо – найпопулярніший продукт, тому що є універсальним та досить швидко готується. Це рятує, коли потрібно зробити просту, але смачну страву. Пропонуємо запекти курячі ніжки з квасолею та грибами, а потім їх протушкувати з ароматним соусом.

Запечені курячі гомілки - ситна смачна страва.

Необхідні продукти для запікання:

  • курячі гомілки - 770 г (4 шт.);
  • олія рослинна - 30 мл;
  • квасоля біла консервована – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 150 г;
  • гриби – 220 г;
  • бульйон курячий/овочевий (або вода) - 300 мл;
  • сіль – 0,5 ч. ложки.

Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.

Візьміть 4 курячі ніжки, помийте і обсушіть паперовим рушником. Перекладіть у миску, додайте сіль та перець.

Обсмажуємо курячі ніжки на сковороді з олією до золотистості з усіх боків, протягом 7-10 хвилин.

Гриби нарізаємо крупно.

Цибулю очищаємо і нарізаємо пір'ям.

Виймаємо курячі ніжки зі сковороди.

До масла, що залишилося, викладаємо гриби і цибулю. Солимо. Обсмажуємо 5-7 хвилин, до активного підрум'янювання.

Вливаємо до грибів та цибулі бульйон або воду і доводимо до кипіння. Знімаємо з нагріву.

Курячі ніжки та цибуля з грибами викладаємо у форму для запікання. Туди ж відправляємо квасолю без рідини.

Запікаємо страву в розігрітій до 180-190 градусів духовці 45 хвилин.

Поки страва запікається, готуємо соус песто.
Необхідні продукти:
  • вершки (жирністю 15%) - 150 мл;
  • Сир Пармезан - 40 г;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • петрушка (листя) – 30 г;
  • горіхи волоські - 20 г;
  • олія оливкова - 60 мл;
  • сіль – 1/8 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки.

Довідка:

  • Песто (італ. pesto - товчений, мелений) - соус італійської кухні на основі базиліка, насіння пінії, сиру пармезан та оливкової олії. Його додають до різних страв, у тому числі до макаронних виробів, піци, супу-пюре з авокадо або томатів, та намазують на хліб.

Сир натираємо на тертці.

У миску викладаємо сир, петрушку, горіхи та часник. Вливаємо олію і всипаємо сіль. Подрібнюємо все занурювальним блендером.

Однорідний соус песто з петрушки змішуємо з вершками та прянощами.

Поливаємо соусом песто з вершками гомілки з квасолею та грибами, злегка перемішуємо. Форму поміщаємо в духовку ще на 5-7 хвилин, для рівномірного прогрівання та розплавлення сиру.

Готові курячі ніжки, запечені з квасолею, грибами та соусом песто, подаємо на стіл у гарячому вигляді.
Читайте також: