Курячі серця (втім, як і качині) - повністю зручний варіант для швидкої вечері. Виходить смачно та ароматно. Серця можна замінити на курячі шлуночки. Для любителів гарнірів можна відварити пасту, рис або приготувати картопляне пюре.

Підготувати всі потрібні продукти для приготування страви.

Курячі серця - 530 г
Баклажан - 300 г
Перець болгарський червоний – 180 г
Цибуля ріпчаста - 190 г
Морква – 120 г
Помідори – 360 г
Часник (невеликий) - 7 г (3 зубчики)
Томатна паста – 70 г (2 ст. ложки з гіркою)
Сметана – 80 г
Сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком)
Перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки
Лавровий лист – 2 шт.
Перець запашний горошком – 5 шт.
Трави італійські сушені - 1/2 ч. ложки
Олія - ​​30 мл (2 ст. ложки)

Баклажан у цій композиції можна замінити на печериці або кабачок - у всіх варіантах вийде відмінно.

У курячих сердець обрізати зайвий жир та судини. Серця розрізати навпіл, промити.

Субпродукти викласти в сковороду з розігрітою олією. Обсмажити на сильному вогні, помішуючи, до освітлення, 5 хвилин.

Цибуля, морква та болгарський перець очистити. Нарізати дрібними кубиками і додати до сердець, перемішати.

Обсмажити 5 хвилин|мінути| на середньому вогні.

У баклажана відрізати хвостики, нарізати м'якоть невеликими шматочками, перекласти в сковороду. Обсмажити, перемішуючи, 5 хвилин|мінути|.

Помідори нарізати невеликими кубиками.

Часник очистити та подрібнити.

Помідори та часник додати до інших інгредієнтів. А також сіль, мелений та запашний перець, трави, лавровий лист.

Додати сметану та томатну пасту. Перемішати, накрити кришкою.

Гасити на невеликому вогні 25 хвилин|мінути|, до готовності.