Курячі серця (втім, як і качині) - повністю зручний варіант для швидкої вечері. Виходить смачно та ароматно. Серця можна замінити на курячі шлуночки. Для любителів гарнірів можна відварити пасту, рис або приготувати картопляне пюре.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПідготувати всі потрібні продукти для приготування страви.
Курячі серця - 530 г | ||
Баклажан - 300 г | ||
Перець болгарський червоний – 180 г | ||
Цибуля ріпчаста - 190 г | ||
Морква – 120 г | ||
Помідори – 360 г | ||
Часник (невеликий) - 7 г (3 зубчики) | ||
Томатна паста – 70 г (2 ст. ложки з гіркою) | ||
Сметана – 80 г | ||
Сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком) | ||
Перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки | ||
Лавровий лист – 2 шт. | ||
Перець запашний горошком – 5 шт. | ||
Трави італійські сушені - 1/2 ч. ложки | ||
Олія - 30 мл (2 ст. ложки) |
Баклажан у цій композиції можна замінити на печериці або кабачок - у всіх варіантах вийде відмінно.
У курячих сердець обрізати зайвий жир та судини. Серця розрізати навпіл, промити.
Субпродукти викласти в сковороду з розігрітою олією. Обсмажити на сильному вогні, помішуючи, до освітлення, 5 хвилин.
Цибуля, морква та болгарський перець очистити. Нарізати дрібними кубиками і додати до сердець, перемішати.
У баклажана відрізати хвостики, нарізати м'якоть невеликими шматочками, перекласти в сковороду. Обсмажити, перемішуючи, 5 хвилин|мінути|.
Часник очистити та подрібнити.
Помідори та часник додати до інших інгредієнтів. А також сіль, мелений та запашний перець, трави, лавровий лист.
Додати сметану та томатну пасту. Перемішати, накрити кришкою.
Гасити на невеликому вогні 25 хвилин|мінути|, до готовності.