Рецепт салату з курячою печінкою, баклажанами та помідорами здивує кожного вигідним поєднанням смаків. Кожен інгредієнт у ньому ніби точно створений один для одного.

Отже, щоб приготувати салат з курячою печінкою, баклажанами та помідорами, знадобиться такий набір продуктів:

  • баклажан - 270 г (1 шт.)
  • Печінка куряча – 200 г
  • Помідори – 210 г (2 шт.)
  • Перець болгарський – 120 г (1 шт.)
  • Часник – 10 г
  • Базилік свіжий – 5 листочків
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Олія - ​​70-80 мл
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – за смаком

У миску вливаємо оливкову олію. Часник очищаємо, пропускаємо його через прес і додаємо до олії. Залишаємо на 50 хвилин.

Розігріваємо в сковороді половину олії і викладаємо туди печінку. Обсмажуємо 7-8 хвилин, солимо і перчимо. Відкидаємо готову печінку на друшляк і даємо їй охолонути.

У баклажану зрізаємо краї. Нарізаємо баклажанів невеликими кубиками.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо баклажани 8-10 хвилин, помішуючи. Відкидаємо на друшляк.

Очищаємо болгарський перець від перегородок та насіння. Нарізаємо м'якоть перцю кубиками.

Помідор нарізаємо кубиками.

Остиглу печінку нарізаємо невеликими шматочками.

Подрібнюємо базилік.

У мисці поєднуємо підготовлені інгредієнти. Солимо і перчимо на смак.

Заправляємо салат оливковою олією та часником. Перемішуємо.

Читайте також:

Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.

Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму