Цей фантастичний рецепт лечо не тільки простий, але смачний, він ідеально підходить як самостійна страва або універсальна заправка для інших.

Інгредієнти:

Помідори: 2,5 кг.

Баклажани: 4 (очищені та нарізані кубиками).

Солодкий перець: 1 кг (нарізаний смужками).

Кріп та петрушка (за смаком).

Часник: 100 г (подрібнений).

Соняшникова олія: 75 мл.

Цукор: 100 гр.

Сіль: 1,5 ст. л.

Оцет: 2 ст. л. (харчовий).

Лечо з баклажанами
Лечо з баклажанами

Метод приготування:

Подрібніть помідори за допомогою м'ясорубки, щоб зробити соус.

Очистіть і наріжте баклажанами кубиками, а солодкий перець наріжте смужками.

Змішайте овочі в каструлі та готуйте 45 хвилин на середньому вогні.

Додайте зелень (дрібно нарізаний кріп та петрушку), олію, цукор та сіль. Продовжуйте готувати ще 25 хвилин, доки баклажани не стануть прозорими.

Додайте часник та оцет, готуйте ще 5 хвилин.

Після цього розлийте гарячу суміш по стерилізованих банках, закрийте кришками, переверніть дном догори і укутайте до повного остигання.

Читайте також:

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму

Легендарна кабачкова ікра "смак дитинства": рецепт наших бабусь