Цвітна капуста – овоч на любителя, не кожному вона подобається. Але догодити найкапризнішому їдку можна, приготувавши з неї салат "Зимовий делікатес". У цьому рецепті солодкий перець надає нейтральному смаку капусти яскравих насичених нот.

Насамперед потрібно підготувати продукти для салату за списком:

  • капуста цвітна – 1,5 кг;
  • перець болгарський – 500 г;
  • помідори – 500 г;
  • часник – 3 зубки;
  • вода - 700 мл;
  • рослинна олія - ​​100 мл;
  • сіль – 1 ст.л.;
  • цукор – 70 г;
  • оцет 9% - 70 мл.

Важливо!

  • Помідори краще взяти стиглі та соковиті.

Свіжу цвітну капусту помийте, видаліть листя та качан. Розберіть капусту на суцвіття.

Важливо!

  • Не потрібно розбирати на зовсім маленькі суцвіття, інакше у процесі приготування цвітна капуста перетвориться на кашу.

У каструлю викладаємо цвітну капусту, додаємо нарізаний кільцями болгарський перець.

Нарізаємо помідори дрібним кубиком і разом із соком викладаємо в каструлю.

Додаємо сіль і цукор, вливаємо олію.

Тепер вливаємо киплячу воду і ставимо каструлю на вогонь.

Даємо вмісту каструлі закипіти, знижуємо вогонь до повільного, перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо кришкою каструлю. Готуємо салат 25 хвилин.

Потім додаємо в салат дрібно нарізаний часник. Варимо салат ще 5 хвилин.

Наприкінці приготування додаємо оцет. Тушим салат ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Розподіляємо приготований на зиму салат «Делікатесний» із цвітної капусти в стерилізовані банки та закручуємо банки кришками.

Даємо банкам із салатом повністю охолонути під пледом і переносимо їх у приміщення для зберігання.

Читайте також: