Капуста по-корейськи на зиму - це ще один витвір народного мистецтва радянських та пострадянських переселенців із Кореї.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, маринована капуста по-корейськи – варіант для тих, кому набридла звичайна квашена. Ну і для тих, хто просто любить "гарячіше"!
Для приготування капусти корейською на зиму шматками потрібно взяти інгредієнти за списком:
- капуста білокачанна – 1,5 кг;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- морква – 1 штука;
- корінь імбиру – 2 ч.л.;
- часник – 5 зубків;
- сіль – 2 ч.л.;
- цукор – 4 ч. ложки;
- паприка - 0,5 чайної ложки;
- оцет 9% – 30 мл.
Качан білокачанної капусти потрібно кілька разів ополоснути під проточною водою. Далі у качана капусти потрібно видалити верхнє листя і кочерижку, а листя нарізати на квадрати зі стороною близько 3 см - такими шматками ми ріжемо капусту, коли готуємо "лепестки".
Підготовлену капусту перекладіть у велику миску або емальований таз, посоліть, посипте цукром. Ретельно перемішайте і перетирайте руками, доки не з'явиться сік.
Обов'язкові атрибути закусок корейською - це корінь імбиру і часник. Їх потрібно очистити, а потім дрібно нарізати або натерти на дрібній тертці.
Цибулю потрібно очистити від лушпиння, промити і нарізати половинками кілець, якщо цибулина середніх розмірів.
Свіжу моркву чистимо, миємо та натираємо на спеціальну тертку. Морква має бути у вигляді довгих тонких смужок.
У великій мисці все перемішуємо руками.
Щільно вкладаємо закуску в підготовлені заздалегідь простерилізовані банки.
Заливаємо салат із капусти окропом, на баночку ємністю 500 мл наливаємо 1 столову ложку оцту. Для гостроти можна додати пекучий перець.
Закочуємо банки з капустою по-корейськи шматками на зиму, остуджуємо в перевернутому вигляді. Укутувати не треба. Заготовки найкраще зберігати у прохолодному сухому місці.
Таку закуску можна подати до будь-якої м'ясної чи рибної страви.
Читайте також: