Приготування овочевого салату на зиму – чудовий спосіб зберегти справжній смак літа. Наш рецепт пропонує комбінацію буряків, моркви, перцю та цибулі, збалансовано заправлених оцтом та олією. Цей салат не тільки додасть різноманітності вашому зимовому столу, але й стане джерелом вітамінів у холодну пору року.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНеобхідні продукти:
- буряк – 600 г;
- помідори – 900 г;
- морква – 450 г;
- перець болгарський – 350 г;
- цибуля ріпчаста - 300 г;
- олія рослинна - 240 мл;
- оцет 9% – 3 ст. ложки (45 мл);
- цукор – 70 г;
- сіль – 3 ч. ложки.
З вказаної кількості виходить приблизно 4 баночки об'ємом 500 мл.
Стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним способом.
Ретельно помийте буряк та моркву під проточною водою. Очистіть овочі від шкірки.
Моркву та буряки натираємо на тертці для корейської моркви та відправляємо у глибоку миску.
Помідори очищаємо від шкірки. Для цього на кожному помідорі робимо неглибокий надріз хрестоподібний, викладаємо в глибоку миску і заливаємо окропом. Залишаємо приблизно на 3-4 хвилини. Потім зливаємо гарячу воду та заливаємо помідори холодною водою. Перепад температур допомагає легко зняти з помідорів шкірку. Розрізаємо помідори на 4 частини та вирізаємо плодоніжки.
Подрібнюємо очищені помідори у пюре за допомогою блендера або м'ясорубки.
Цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і додаємо до буряка з морквою.
Болгарський перець очищаємо від плодоніжки та насіння та нарізаємо перець смужками товщиною приблизно півсантиметра. Перець також відправляємо у миску.
Перекладаємо овочі в глибоку каструлю (бажано з товстими стінками). Додаємо рослинну олію, сіль та цукор.
Поливаємо овочі томатним пюре. Злегка перемішуємо, щоб олія та томатне пюре добре просочилися вниз.
Ставимо каструлю на середнє нагрівання і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і, періодично помішуючи, гасимо овочі приблизно 35 хвилин.
Потім вливаємо оцет, перемішуємо та прогріваємо ще приблизно 1-2 хвилини.
Розкладаємо салат за простерилізованими банками і надаємо банки простерилізованими кришками.
Акуратно перевертаємо банки денцями вгору та перевіряємо, чи не підтікають кришки.
Обгортаємо банки теплим пледом або ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Охолоджений салат із буряка, перцю та моркви прибираємо на зберігання в комору або льох.
Читайте також:
І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму
Ситніше, ніж будь-яке м'ясо: рецепт ситного салату з баклажанами та білою квасолею на зиму
Дуже ситно, смачно та швидко: рецепт салату з баклажанів, яєць та помідорів з майонезом