Вважається, що баклажани відмінно поєднуються з кабачками, солодким перцем та помідорами, з йогуртом, сметаною та сиром, а також з м'ясом чи м'ясним фаршем. Ось і виходить, що завдяки своєму солодкуватий і водночас м'ясний смак, квасоля теж ідеально поєднується з баклажанами. При цьому хоч смак у неї насичений, але вона не забиває смак баклажанів, а лише доповнює їх.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти для "Салат з баклажанами та білою квасолею":
- баклажан – 2 кг;
- помідор – 1,5 кг;
- перець болгарський – 0,5 кг;
- морква – 0,5 кг;
- часник (приблизно 7 середніх головок) – 200 г;
- квасоля (біла, суха) – 500 г;
- олія рослинна (без запаху) - 350 г;
- оцет (9%) – 100 мл;
- сіль (з гіркою) - 2 ст. л.;
- цукор - 1 стакан.
З цієї кількості виходить рівно 7 баночок 0, 7 (сімсот грамових).
Овочі потрібно вимити, дати обсохнути.
Перець очистити від насіння, нарізати квадратиками.
500г сухої квасолі замочити на ніч у холодній воді. На ранок відварити її до готовності. Обов'язково не переварити – квасоля має тримати форму.
Перець нарізати квадратиками.
Моркву почистити та натерти на великій тертці.
Помідори (1,5 кг) та часник (попередньо, природно, очистивши), приблизно 7 середніх головок, пропустити через м'ясорубку (великі грати). Вийде щось типу томату.
Баклажани нарізати великими кубиками. Шкірку знімати не треба, попередньо замочувати баклажани теж не треба. Шкірка буде м'якою і в салаті зовсім не відчувається, гіркоти теж ніякої.
Тепер по черзі до киплячої томатної маси додаємо:
- морква, періодично помішуючи даємо закипіти,
- болгарський перець, періодично помішуючи даємо закипіти,
- баклажани.
Така послідовність дає овочам можливість пустити сік і закладання овочів буде достатньо рідини, щоб їх покрити.
Після закладання останньої порції овочів, тобто баклажанів, засікаємо 30 хвилин і варимо на середньому вогні, періодично помішуючи.
Після цього в овочі додаємо квасолю і все ретельно і акуратно перемішуємо і після закипання засікаємо ще 20 хвилин.
Після цього салат виключаємо і відразу ж розкладаємо в підготовлені стерелізовані банки і закручуємо.
Після того, як салат закатали, необхідно банки перевернути на кришку і укутати під теплу ковдру до повного остигання. Потім прибрати на зберігання шафу, комору, погріб.
Читайте також: