Вважається, що поєднання баклажанів, солодкого перцю, помідорів, цибулі та часнику – ідеальне.

Продукти
Баклажани - 1 кг
Перець солодкий – 800 г
Помідори – 500 г
Морква – 300 г
Цибуля ріпчаста - 400 г
Часник - 1 головка
Сіль – 2 ст. ложки
Цукор - 80 гр
Оцет 9% - 80 мл
Олія - ​​100 мл

важливо!

  • Овочі не повинні бути перезрілими або пошкодженими. Це необхідно, щоб після гасіння вони зберегли свою текстуру і салат не вийшов рідким.

Вимиті баклажани очистіть від плодоніжок. Розріжте плоди навпіл, потім наріжте кожну половину невеликими кубиками. Далі баклажани потрібно посипати великою сіллю (приблизно 1 ст.ложка) - це потрібно для того, щоб овоч позбавився гіркоти. Залишаємо хвилин на 20-30, щоб на поверхні проступила рідина.

Коли пройде час, баклажани потрібно промити холодною водою.

важливо!

  • Саме великою: м'якоть овочів пориста, вона охоче прийме в себе дрібну сіль, яка там і залишиться. Так, баклажани перестануть гірчити, але будуть надто солоними.

Перець нарізати невеликими квадратиками, моркву натерти на великій тертці, нарізати цибулю невеликими шматочками (чвертькільцями), помідори дрібно нарізати.

Всі овочі змішуємо у великій каструлі.

Часник дрібно нарізати, додати|добавляти| до овочів.

Влити олію, склянку води, поставити на вогонь і довести до кипіння.

Додати 1 ст. ложку солі, влити оцет, всипати цукор.

Кип'ятити овочеву суміш 10 хв.

Готовий салат розкладіть у заздалегідь простерилізовані банки. За допомогою закатного ключа банки закрийте стерилізованими кришками. Переверніть загорнуті заготовки вгору дном і укутайте ковдрою. Залишіть закупорений салат у такому вигляді на 1 день, а потім відправляйте у комору на зберігання.

Читайте також:

Смакота, в яку закохуються відразу: рецепт рулетиків з лаваша з баклажанами, сиром та яйцями