Вважається, що поєднання баклажанів, солодкого перцю, помідорів, цибулі та часнику – ідеальне.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти | ||
Баклажани - 1 кг | ||
Перець солодкий – 800 г | ||
Помідори – 500 г | ||
Морква – 300 г | ||
Цибуля ріпчаста - 400 г | ||
Часник - 1 головка | ||
Сіль – 2 ст. ложки | ||
Цукор - 80 гр | ||
Оцет 9% - 80 мл | ||
Олія - 100 мл |
важливо!
- Овочі не повинні бути перезрілими або пошкодженими. Це необхідно, щоб після гасіння вони зберегли свою текстуру і салат не вийшов рідким.
Вимиті баклажани очистіть від плодоніжок. Розріжте плоди навпіл, потім наріжте кожну половину невеликими кубиками. Далі баклажани потрібно посипати великою сіллю (приблизно 1 ст.ложка) - це потрібно для того, щоб овоч позбавився гіркоти. Залишаємо хвилин на 20-30, щоб на поверхні проступила рідина.
Коли пройде час, баклажани потрібно промити холодною водою.
важливо!
- Саме великою: м'якоть овочів пориста, вона охоче прийме в себе дрібну сіль, яка там і залишиться. Так, баклажани перестануть гірчити, але будуть надто солоними.
Перець нарізати невеликими квадратиками, моркву натерти на великій тертці, нарізати цибулю невеликими шматочками (чвертькільцями), помідори дрібно нарізати.
Всі овочі змішуємо у великій каструлі.
Влити олію, склянку води, поставити на вогонь і довести до кипіння.
Додати 1 ст. ложку солі, влити оцет, всипати цукор.
Кип'ятити овочеву суміш 10 хв.
Готовий салат розкладіть у заздалегідь простерилізовані банки. За допомогою закатного ключа банки закрийте стерилізованими кришками. Переверніть загорнуті заготовки вгору дном і укутайте ковдрою. Залишіть закупорений салат у такому вигляді на 1 день, а потім відправляйте у комору на зберігання.
Читайте також:
Смакота, в яку закохуються відразу: рецепт рулетиків з лаваша з баклажанами, сиром та яйцями