Соковиті, пишні, ароматні котлетки завжди актуальні як до сімейних посиденьок, так і до святкового столу. Зазвичай ми готуємо цю страву з м'ясного фаршу, проте її цілком можна замінити більш бюджетними курячими серцями. Так, за невеликі гроші на вашому столі будуть незвичайні, але дуже смачні котлетки.

Насамперед потрібно підготувати інгредієнти для котлет:

  • курячі серця - 700 г;
  • картопля – 310 г;
  • цибуля ріпчаста - 90 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно - 50 г (приблизно 3 ст. ложки);
  • сіль – 7 г (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки;
  • сухарі панірувальні - 80 г (5 ст. ложок);
  • олія рослинна - 40 мл (3 ст. ложки)

Картоплю очистіть, промийте. Залийте у каструлі водою, доведіть до кипіння, посоліть (0,25 ч. ложки). Варіть до готовності 20-25 хвилин. Готову картоплю остудіть.

Курячі серця ретельно миємо під проточною водою. Далі видаляємо жир, протоки, судини і повторно їх миємо. Викладаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.

Цибулю очистіть, наріжте довільними шматочками.

Підготовлені курячі серця пропускаємо через м'ясорубку разом із цибулею.

Фарш із курячих сердець
Фарш із курячих сердець

Охолоджену картоплю теж потрібно подрібнити за допомогою м'ясорубки.

Яйце вбийте в миску. Посоліть (0,75 ч. ложки) і поперчіть. Усі інгредієнти добре перемішайте.

Додаємо борошно (борошно може знадобитися трохи більше або менше, залежить від консистенції фаршу), добре перемішати. Миску з фаршем накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 30 хвилин.

З фаршу формуємо невеликі заготовки бажаної форми (приблизно виходить 20 шт.). Їх потрібно обваляти в панірувальних сухарях з усіх боків.

За бажанням сковороду можна вистелити пергаментом. Влийте олію, розігрійте на помірному вогні. Потім зменшіть вогонь до мінімального. Викладіть котлети та смажте під кришкою 5-7 хвилин.

Потім переверніть. Смажте ще 5-7 хвилин під кришкою.

Готові котлети потрібно викласти на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію. Так засмажити всі котлети.