Рубані котлети зазвичай готують із курячого філе з додаванням зелені та овочів, тому страва чудово підходить для дітей.

Цей рецепт рубаних котлет стане у нагоді всім, у кого немає м'ясорубки.

Куряче філе потрібно промити, почистити від плівок та нарізати гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Щоб м'ясо було легше нарізати, його можна трохи підморозити в морозилці.

Зелену цибулю дрібно наріжте.

У миску викладіть нарізане куряче філе, яйце, крохмаль, кукурудзу, сметану, сіль, перець, спеції, цибулю і добре перемішайте.

Нагрійте сковороду, змастіть олією і викладайте масу столовою ложкою у формі оладок. Смажте по 3-4 хвилини з кожного боку на маленькому вогні.

Потім готуйте під кришкою ще кілька хвилин. Викладіть на паперові рушники, щоб забрали зайвий жир.

Рубані котлети з курячого філе та кукурудзи слід їсти свіжоприготовленими, гарячими або теплими. Якщо так трапилося, що у вас залишилися недоїдки, то наступного дня їх можна розігріти в аерофритюрниці або подрібнити і зробити смачну домашню шаурму.

Як правильно називаються котлети з рубаного м'яса:

  • рубаний шницель - це більша котлета, вагою близько 100 г;
  • кебаби роблять у формі сосисок чи ковбасок;
  • кюфта - кульки з баранини,
  • зрази - котлети з начинкою.

Читайте також:

Це навіть смачніше, ніж котлети: рецепт соковитих "м'ясних пальчиків" із курячого філе

Вони самі будуть проситися в рот: рецепт рибних котлет із болгарським перцем та морквою по-одеськи

Секрет дуже простий: що потрібно зробити, щоб при жарінні котлет масло не бризкало по всій плиті.

Виходять дуже ніжними: рецепт рибних котлет у томатному соусі з маленьким секретом