Рецепт запіканки з ковбасою, сиром та квасолею дуже простий і не займе багато часу, тому що всі інгредієнти готові, і нічого не потрібно смажити або варити.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, спочатку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти.
Так, для приготування ситної запіканки з консервованою квасолею, сиром та ковбасою, знадобиться такий набір продуктів:
- квасоля консервована – 300 г;
- ковбаса копчена – 150 г;
- сир твердий – 100 г;
- зелень свіжа – 25 г.
Консервовану квасолю відкиньте першою справою на сито і промийте. Залишіть на деякий час, щоб квасолі підсохли.
Ковбасу та твердий сир наріжте маленькими кубиками.
Зелень промийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте. Конкретний вид зелені не уточнюється, тому що кожен може добирати її на власний розсуд.
Крім основних продуктів, ще потрібно приготувати нехитре тісто на майонезі та сметані:
- яйця – 2 штуки;
- майонез - 80 г;
- сметана 20% - 80 г;
- борошно - 120 г (1 склянка обсягом 200 мл);
- розпушувач – 1 ч. ложка.
Усі рідкі інгредієнти добре перемішайте віночком. Всипте борошно, що просіює, і розпушувач. Перемішайте тісто, щоб не було грудочок.
Далі тісто потрібно перемішати з консервованою квасолею, ковбасою та сиром. Повинна вийти досить густа маса, в якій тіста майже не видно.
Підготуйте форму для запікання, розмір приблизно 15х24 см. Її потрібно застелити пергаментом або змастити олією.
Викладаємо масу, що вийшла, у форму і вирівнюємо лопаткою.
Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин. Час запікання залежить від потужності духовки.
Читайте також:
Захочеться з'їсти відразу весь: рецепт закусочного торта з крабовими паличками та яйцями
Хитрість одеської господині: рецепт швидких гарячих бутербродів з ковбасою, грибами та сиром
Рецепт курки з яблуками у медово-гірчичному соусі: як здивувати жінку на 8 березня