Салат із яєць, моркви, яблука та твердого сиру можна зробити буквально за кілька хвилин. Але незважаючи на це, він виходить дуже апетитним і корисним. Своїм пікантним смаком він відмінно доповнить обід або вечерю, що складається з гарячої та м'ясної страви.
Приготуйте інгредієнти салату.
Яйця 4 штуки
Морква 2 штуки
Яблука 2 штуки
Твердий сир 150 г
Цибуля ріпчаста 1 штука
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Майонез до смаку
Рукола до смаку
важливо!
  • Твердий сир можна використовувати будь-який за смаком, але краще не брати такі сорти сиру, які мають яскравий, насичений і специфічний смак, щоб він не перебивав смак інших складових салату.

Зваріть яйця круто за 10 хвилин, а моркву - за 25 хвилин. Остудіть та очистіть.

Натріть білки, жовтки, моркву, сир. Цибулю наріжте півкільцями і замочіть у окропі на кілька хвилин, а потім злийте рідину.

Яблука для такого салату підійдуть кисло-солодких сортів, тверді. Яблука ретельно вимийте, зніміть шкірку, якщо вона жорстка, виріжте серцевину з насінням.

За бажанням натерте яблуко можна відразу збризкати соком лимона, щоб воно не потемніло. Але якщо салат відразу подаватиметься до столу, то це робити необов'язково.

Частину моркви залиште для прикраси.

Викладіть на блюдо шарами цибулю, яблука, сир, моркву, білки та жовтки. Шари (крім останнього) соліть, перчите та промазуйте майонезом.

Заберіть салат у холодильник на 2 години. Моркву, що залишилася, наріжте тонкими скибочками і скрутіть в нещільні рулетики. Прикрасьте салат ними та рукколою.

Читайте також:

Захочеться їсти другою ложкою: рецепт смачного гарячого картопляного салату з крабовими паличками

Він просто дивовижний: рецепт листкового м'ясного салату з сиром, морквою та чорносливом.

Вся тарілка з'їдається за хвилини: рецепт незвичайного картопляного салату з оливками та червоною цибулею

Тепер він стане вашим коханим: рецепт теплого салату з куркою, помідорами та солодким перцем.

Його називають "Ніжність": рецепт капустяного салату з яблуком, сметаною та морквою.