І справді, лоранський пиріг з грибами та куркою - це чудовий варіант як для звичайної вечері, так і для свята. Ви можете зробити його на заміну набридлим всім бутербродам або подібним холодним закускам. Вже точно незвичайний несолодкий пиріг ваші гості гідно оцінять. До того ж, інгредієнтами тут виступають курка та гриби, що означає, що пиріг буде не надто калорійним.
вершкове масло 50 г;
вода 3 мл;
сіль½ чайні ложки;
пшеничне борошно200 г;
шампіньйони 300 г;
куряче філе 300 г;
цибуля 1 штука;
спеції за смаком;
вершки 20% 170 мл;
куряче яйце 2 штуки;
сир 150 гр.
Отже, почнемо приготування пирога із приготування тіста. У миску кладемо розм'якшене вершкове масло. Додаємо одне яйце, холодну воду, сіль та борошно. Вимішуємо гладке еластичне тісто. Загортаємо тісто в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Далі потрібно відварити до готовності у підсоленій воді курячу грудку та її подрібнити.
На сковороду наливаємо олію. Дрібно нарізані гриби обсмажуємо з цибулею до готовності, додати сіль, мелений перець і мускатний горіх, а також куряче філе, все перемішати, вимкнути вогонь.
Духовку нагріти на 180 градусів. Роз'ємну форму (23 см) змастити вершковим маслом, тісто розкотити, перенести у форму, сформувати бортик, перекласти начинку на тісто, розрівняти.
Яйця злегка збити вилкою, додати|добавляти| вершки і сир, добре перемішати, залити рівномірно отриманою сумішшю начинку.
Випікати пиріг 35-40 хвилин|мінути|. Потім зняти борт, пиріг перекласти на грати, остудити.
Випічка ідеально підходить для різних випадків: від затишних домашніх чаювань до святкових заходів. Вони можуть бути як холодними, так і теплими, що робить їх універсальним десертом.