Кулінарний витвір справжнього гурмана – це запашне м'ясо, тушковане в духовці з яблуками та помідорами в запашному вині.
Ця страва ідеальна для тих, хто цінує вишуканий смак у холодні осінні дні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРозгляньмо список інгредієнтів для 5 порцій цього шедевра:
- Свинина (м'якоть) – 750 г
- Яблука кисло-солодкі – 4-5 штук (близько 500 г)
- Помідори – 4-5 штук (приблизно 300 г)
- Цибуля ріпчаста невелика – 6 штук (приблизно 300 г)
- Олія топлена – 3 столові ложки
- Цукор – 1 столова ложка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно - 1 столова ложка
- Вино біле сухе – 125 мл
- Зелень петрушка рубана – 1 столова ложка
Тепер перейдемо до приготування:
- Наріжте помідори кружальцями, цибуля – кільцями, а яблука – часточками.
- Обсипте нарізані яблука та помідори цукром.
- На сковороді розігрійте 2 ложки олії та обсмажте на ньому половину цибулі.
- Перекладіть обсмажену цибулю у форму для запікання.
- Викладіть половину нарізаних яблук та помідорів у цю форму.
- Наріжте м'ясо великими шматками, посоліть і поперчіть.
- Розігрійте масло, що залишилося і обсмажте на ньому м'ясо з усіх боків, злегка посипавши борошном.
- Викладіть обсмажене м'ясо у форму, потім вкрийте цибулею, помідорами і яблуками.
- Залийте вміст форми білим вином і поставте у розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.
- Після приготування посипте готове м'ясо зеленню. Подавайте з картопляним гарніром.