Давайте приготуємо чудову сирну запіканку, яка точно підкорить ваші смакові рецептори. Ця страва поєднує в собі ніжність, аромат і сирну пишність, роблячи кожен шматочок неповторно смачним. Ось кроки, які допоможуть вам приготувати це диво:

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • 6 скибочок білого хліба (порізаних маленькими шматочками)
  • 2 яйця
  • 1 1/4 склянки молока
  • 1 ст. ложка гірчиці
  • 1/2 ч. ложки часникового порошку
  • 1/2 ч. ложки паприки
  • 320 г кубиков мяса копченого (грудинка, шинка и т.д.)
  • 2 склянки тертого сиру чеддер
  • 1/2 склянки нашаткованої цибулі
  • 1/2 склянки тертого сиру монтерей джек

Приготування:

  1. Попередня підготовка: Розігрійте духовку до 175 градусів.

  2. Змішування основи: У великій мисці акуратно змішайте маленькі шматочки хліба, яйця, молоко, гірчицю, часниковий порошок та паприку. Використовуючи міксер, збийте інгредієнти на середній швидкості протягом хвилини до однорідного стану.

  3. Додавання начинки: Помістіть у миску кубики копченого м'яса, 1 склянку сиру чеддер і нашатковану цибулю. Вилийте масу, що вийшла, в попередньо змащену маслом жароміцну форму.

  4. Запікання: Випікайте сирну запіканку до готовності приблизно 25 хвилин. Потім посипте верх ще 1 склянкою сиру чеддер та монтерів. Продовжуйте запікати ще 5 хвилин до того моменту, коли сир гарно розплавиться і злегка підрум'яниться.

  5. Подача: Перед подачею дайте сирній запіканці постояти близько 5 хвилин при кімнатній температурі, щоб вона трохи застигла і стала ще смачнішою.

Так що насолоджуйтесь цією чудовою стравою, яка, безперечно, стане хітом вашого кулінарного репертуару!

Читайте також: