Щоб приготувати рулет із свинини з начинкою із пряного рису, запечений із овочами, знадобиться такий набір продуктів:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСвинина (відбивна, корейка без кістки) – 600 г | ||
Рис відварений - 200 г | ||
або рис сухий - 120 г | ||
Цибуля ріпчаста - 80 г | ||
Морква – 80 г | ||
Селера стеблова - 50 г | ||
Яйця – 2 шт. | ||
Коньяк – 1 ст. ложка | ||
Каррі мелений - 1 ст. ложка | ||
Олія - 2 ст. ложки | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
важливо!
- Для рулету краще використовувати свинячу відбивну або корейку без кістки.
М'ясо в першу чергу потрібно вимити та обсушити паперовими серветками.
Рис варимо напередодні або в день приготування рулету. Для цього необхідно взяти 120 г рису, промити кілька разів, поки вода не залишатиметься прозорою, залити 240 мл води та варити на слабкому вогні 20 хвилин до готовності.
Сковороду розігріти, злегка змастити олією. Вилити на сковороду маску яєчну. Смажити омлет, постійно помішуючи і розбиваючи його лопаткою так, як готується яєчня-бовтання.
Розігріти духовку до 180 градусів.
Цибулю очистити. Половину цибулі нарізати дрібними кубиками.
У глибокій мисці змішати гарячу цибулю і рис, всипати каррі, сіль і перець за смаком.
Далі додаємо до рису омлет. Добре перемішати інгредієнти - готова начинка.
Цибулю, що залишилася, очищену моркву і стебловий селера нарізати досить великими шматочками.
На м'ясо викладаємо підготовлену начинку з омлету, цибулі та рису.
Тепер потрібно акуратно згорнути тугий рулет, щоб начинка з рису була всередині та перетягнути рулет кулінарною ниткою.
Деко застелити фольгою, змастити олією і викласти туди рулет зі свинини з рисовою начинкою. З боків рулету розкласти овочі: цибулю, моркву та селеру. Овочі посолити, поперчити, збризкати олією.
Накрити рулет фольгою і запікати 1 годину 30 хвилин при 180 градусах. Після фольгу прибрати, рулет перевернути, змастити коньяком та запікати ще 30 хвилин.
Подавати рулет до столу можна з різними соусами або просто у доповненні овочів, які запікалися разом із рисом.
Читайте також:
Їх називають "Господиня балує": рецепт курячих рулетиків з плавленим сиром, беконом та зеленню
Справжні новорічні ласощі: рецепт рулету з яловичини з сиром, запеченого в томатно-винному соусі
Від цієї одеської закуски ви точно не відмовитеся: рецепт рулетиків з лавашу з консервованою рибою