Щоб приготувати рулет із свинини з начинкою із пряного рису, запечений із овочами, знадобиться такий набір продуктів:

Свинина (відбивна, корейка без кістки) – 600 г
Рис відварений - 200 г
або рис сухий - 120 г
Цибуля ріпчаста - 80 г
Морква – 80 г
Селера стеблова - 50 г
Яйця – 2 шт.
Коньяк – 1 ст. ложка
Каррі мелений - 1 ст. ложка
Олія - ​​2 ст. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

важливо!

  • Для рулету краще використовувати свинячу відбивну або корейку без кістки.

М'ясо в першу чергу потрібно вимити та обсушити паперовими серветками.

Рис варимо напередодні або в день приготування рулету. Для цього необхідно взяти 120 г рису, промити кілька разів, поки вода не залишатиметься прозорою, залити 240 мл води та варити на слабкому вогні 20 хвилин до готовності.

Курячі яйця розбити в глибоку миску. Додати 1 щіпку солі. Збовтати яйця за допомогою віночка або вилочки.

Сковороду розігріти, злегка змастити олією. Вилити на сковороду маску яєчну. Смажити омлет, постійно помішуючи і розбиваючи його лопаткою так, як готується яєчня-бовтання.

Розігріти духовку до 180 градусів.

Цибулю очистити. Половину цибулі нарізати дрібними кубиками.

Сковороду розігріти та змастити олією. Викласти на сковороду цибулю, обсмажити, помішуючи, 3-5 хвилин, поки він трохи зарум'яниться.

У глибокій мисці змішати гарячу цибулю і рис, всипати каррі, сіль і перець за смаком.

Далі додаємо до рису омлет. Добре перемішати інгредієнти - готова начинка.

Цибулю, що залишилася, очищену моркву і стебловий селера нарізати досить великими шматочками.

М'ясо потрібно розрізати вздовж вузького краю, не доходячи до кінця, і розкрити його як книгу. Прикрити м'ясо харчовою плівкою, відбити кухонним молотком. М'ясо посолити і трохи поперчити з обох боків.

На м'ясо викладаємо підготовлену начинку з омлету, цибулі та рису.

Тепер потрібно акуратно згорнути тугий рулет, щоб начинка з рису була всередині та перетягнути рулет кулінарною ниткою.

Деко застелити фольгою, змастити олією і викласти туди рулет зі свинини з рисовою начинкою. З боків рулету розкласти овочі: цибулю, моркву та селеру. Овочі посолити, поперчити, збризкати олією.

Накрити рулет фольгою і запікати 1 годину 30 хвилин при 180 градусах. Після фольгу прибрати, рулет перевернути, змастити коньяком та запікати ще 30 хвилин.

Подавати рулет до столу можна з різними соусами або просто у доповненні овочів, які запікалися разом із рисом.

Читайте також:

Про таку страву багато хто дізнається вперше: рецепт смачного салату-рулету з крабових паличок та морської капусти з яйцем

Їх називають "Господиня балує": рецепт курячих рулетиків з плавленим сиром, беконом та зеленню

Гості розбирають їх за пару хвилин: рецепт фуршетних рулетиків із оселедця з плавленим сирком та солоними огірками

Справжні новорічні ласощі: рецепт рулету з яловичини з сиром, запеченого в томатно-винному соусі

Від цієї одеської закуски ви точно не відмовитеся: рецепт рулетиків з лавашу з консервованою рибою