Кожна одеситка знає, що навіть із самої недорогої риби можна приготувати дуже смачні котлетки. А якщо в рецептурі присутня вершкове масло, то рибні котлетки набувають дивовижного смаку та аромату, оскільки саме масло пом'якшує м'якоть нежирної риби (хек, мінтай, щука, лин).

Так, для того, щоб приготувати рибні котлети по-одеськи, потрібні найменші кулінарні навички і зовсім небагато часу.

філе риби 70 Містер
вершкове масло 15 Містер
естафета 25 Містер
зелень петрушки 10 Містер
борошно пшеничне 10 Містер
яйця 0,2 шт.
масло рослинне 15 Містер
панірувальні сухарі 10 Містер
помідори солоні 35 Містер
Для рибних котлет по-одеськи підходить лише філе. Якщо у вас цілі тушки, наприклад, хека, необхідно видалити хребти і великі реберні кістки. Для цього зробіть поздовжній розріз по спинці і рухаючись ножем вздовж хребта, зніміть м'якоть.
З готових рибних філе також потрібно зняти шкіру. Для цього переверніть філе шкірою вниз і упріться лезом ножа в шкіру з боку хвостика. Швидким рухом уздовж тушки від хвоста до голови зріжте м'якоть.
Далі рибне філе потрібно накрити харчовою плівкою та відбити до рівномірної товщини. Посоліть і трохи поперчіть з усіх боків.
Викладіть на філе в центр довгасті шматочки вершкового масла|мастила| і згорніть котлету, акуратно повертаючи всі куточки всередину (як голубець), щоб масло не витекло назовні. Повинна вийти компактна котлета видовженої форми.
Кожну котлету загорніть у харчову плівку – так котлети збережуть форму. Заберіть у морозильник на 10 хв.
Насипте в тарілки борошно та панірувальні сухарі. Розбийте яйця в тарілку і трохи збийте. Вмочіть котлету в борошні з усіх боків, струсіть надлишки, потім опустіть в яйце, струсіть, обваляйте в сухарях. Потім знову зануріть у яйце та сухарі. Покладіть котлети на тарілку та приберіть у морозильник на 10 хв.
Розігрійте в каструлі або фритюрниці олію, поки на поверхні не почнуть з'являтися бульбашки. Обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки.

Подають рибні котлети ро-одески на грінки з овочевим гарніром і соліннями, посипають рубаною зеленню.

А ще можна додати до риби каперси, вино, кукурудзу, сир чи йогурт і подати зі сметанно-огірковим чи гостро-солодким соусом.

Читайте також:

Такого ви точно не куштували: рецепт прозорого холодця по-одеськи, який закохуються з першої порції.

Від цієї одеської закуски ви точно не відмовитеся: рецепт рулетиків з лаваша з консервованою рибою

Цей запах зводив з розуму всю Одесу: рецепт котлет по-єврейськи, які тушкують у соусі із секретом

Смакування по-одеськи: рецепт оселедцевої намазки з плавленими сирками