Ніхто не зможе відмовитися від випечених у духовці пишних рум'яних пиріжків із дріжджового тіста на молоці з начинкою із відвареного курячого м'яса з яйцем та зеленню?! Один погляд – і рука до них тягнеться сама, а начинка з вареного яйця та курки просто не відпустить вас голодними.

Підготуйте всі продукти для тесту:

Олія вершкове (розм'якшене) - 100 г
Молоко - 200 мл
Яйця – 2 шт.
Борошно - 170 г+ для роботи з тестом
Дріжджі свіжі – 40 г
Розпушувач - 2 ч. ложки
Цукор – 3 ст. ложки
Соль - 1 ч. ложка

важливо!

  • Вершкове масло має бути розм'якшеним - дістаньте його з холодильника.
  • Борошно (склянку ємністю 250 мл з гіркою) просійте.

Половину загального обсягу молока (100 мл) необхідно підігріти до температури не вище 40 градусів. , вилийте у велику миску. Додайте|добавляйте| в молоко дріжджі, 2 ст. ложки цукру та 4 ст. ложки борошна.

Перемішайте і залиште на 15 хвилин|мінути|, до появи бульбашок на поверхні.

Потім додайте в опару молоко і цукор, що залишилося, яйця, сіль і м'яке вершкове масло. Перемішайте.

Всипте в миску інше борошно з розпушувачем і руками замісіть тісто однорідне.

Замішуйте недовго - 3-4 хвилини (це зручно робити безпосередньо в мисці). Потім накрийте миску з тістом плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 1:00 - за цей час тісто має зрости в 2 рази.

Для начинки:
Курка (у мене стегенця) - 750 г
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Селера черешкова - 1 стебло
Олія - ​​2 ст. ложки
Перець червоний гострий мелений - 1 щіпка
Лавровий лист – 1 шт.
Соль - 1 ч. ложка

Курку для начинки потрібно приготувати. Для цього в каструлю помістіть м'ясо птиці, одну цибулину, стебло селери та моркву. Залийте водою, доведіть до кипіння та варіть 1,5 години на середньому вогні.

Коли курка буде готова, її необхідно перекласти з бульйону в тарілку і дати охолонути (бульйон у рецепті не використовується).

Цибулину, що залишилася, наріжте дрібними кубиками.
У сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору, 8-10 хвилин.

Охолоджене куряче м'ясо зніміть з кістки, видаліть шкіру. Подрібніть м'ясо птиці (ножем, м'ясорубкою або блендером).

В окремій мисці з'єднайте подрібнене куряче м'ясо та смажену цибулю, додайте сіль та червоний перець. Перемішайте начинку до однорідності.

Читайте також:

Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею

Їх захочеться готувати щодня: рецепт невеликих "ледачих" пиріжків на картопляному відварі

Їх захочеться розбирати двома руками: рецепт відкритих дріжджових пиріжків з м'ясом та солодким перцем