Ніхто не зможе відмовитися від випечених у духовці пишних рум'яних пиріжків із дріжджового тіста на молоці з начинкою із відвареного курячого м'яса з яйцем та зеленню?! Один погляд – і рука до них тягнеться сама, а начинка з вареного яйця та курки просто не відпустить вас голодними.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПідготуйте всі продукти для тесту:
Олія вершкове (розм'якшене) - 100 г | ||
Молоко - 200 мл | ||
Яйця – 2 шт. | ||
Борошно - 170 г+ для роботи з тестом | ||
Дріжджі свіжі – 40 г | ||
Розпушувач - 2 ч. ложки | ||
Цукор – 3 ст. ложки | ||
Соль - 1 ч. ложка |
важливо!
- Вершкове масло має бути розм'якшеним - дістаньте його з холодильника.
- Борошно (склянку ємністю 250 мл з гіркою) просійте.
Половину загального обсягу молока (100 мл) необхідно підігріти до температури не вище 40 градусів. , вилийте у велику миску. Додайте|добавляйте| в молоко дріжджі, 2 ст. ложки цукру та 4 ст. ложки борошна.
Перемішайте і залиште на 15 хвилин|мінути|, до появи бульбашок на поверхні.
Потім додайте в опару молоко і цукор, що залишилося, яйця, сіль і м'яке вершкове масло. Перемішайте.
Замішуйте недовго - 3-4 хвилини (це зручно робити безпосередньо в мисці). Потім накрийте миску з тістом плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 1:00 - за цей час тісто має зрости в 2 рази.
Для начинки: | ||
Курка (у мене стегенця) - 750 г | ||
Морква – 1 шт. | ||
Цибуля ріпчаста - 2 шт. | ||
Селера черешкова - 1 стебло | ||
Олія - 2 ст. ложки | ||
Перець червоний гострий мелений - 1 щіпка | ||
Лавровий лист – 1 шт. | ||
Соль - 1 ч. ложка |
Курку для начинки потрібно приготувати. Для цього в каструлю помістіть м'ясо птиці, одну цибулину, стебло селери та моркву. Залийте водою, доведіть до кипіння та варіть 1,5 години на середньому вогні.
Коли курка буде готова, її необхідно перекласти з бульйону в тарілку і дати охолонути (бульйон у рецепті не використовується).
Цибулину, що залишилася, наріжте дрібними кубиками.
У сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору, 8-10 хвилин.
В окремій мисці з'єднайте подрібнене куряче м'ясо та смажену цибулю, додайте сіль та червоний перець. Перемішайте начинку до однорідності.
Читайте також:
Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею
Їх захочеться готувати щодня: рецепт невеликих "ледачих" пиріжків на картопляному відварі