Ніхто не заперечуватиме, що час сьогодні є категорією нової розкоші. Ще бі, кожній господині все менше годин чи хвилин хочеться проводити для приготування чогось смачненького. А ось таку улюблену для багатьох страву, як голубці, за часів СРСР робили лише у вихідні, бо цей процес затягувався чи не на півдня.

Ми спростили підготовку відомої страви та пропонуємо рецепт так званих лінивих голубців. Її сутність традиційна - це поєднання смаків м'ясного фаршу, білокачанної капусти та соусу.

Яловичина (м'якоть) або м'ясний фарш – 500 г
Капуста білокачанна - 200 г
Морква - 190 г
Цибуля ріпчаста - 300 г
Яйце - 1 шт.
Молоко 3,2 % — 500 мл
Борошно - 20 г
Сухарі панірувальні - 40 г
Олія вершкове - 50 г
Олія - ​​50 мл
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Яловичину наріжте невеликими шматочками.

Капусту наріжте невеликими шматочками.

Половину цибулі наріжте середніми шматочками.

М'ясо, капусту та нарізану цибулю пропустіть через м'ясорубку.

Додати яйце. Приправте сіллю та меленим чорним перцем. Добре перемішайте і відбийте фарш: піднімайте його руками та кидайте назад у миску (приблизно 15 разів). Завдяки цьому фарш стане більш щільним, і котлети добре триматимуть форму.

Розділіть на однакові шматочки та сформуйте котлетки бажаної форми. У мене вийшло 9 круглих заготовок вагою близько 100 г. кожна.

Кожен колобок обваляйте в панірувальних сухарях.

Сковороду відправте на помірний вогонь і добре розігрійте з половиною олії. Я застилаю дно сковороди пергаментом, вливаю олію та розігріваю, а ви робіть так, як вам більше подобається. Викладіть заготовки у сковороду.

Обсмажте м'ясні колобки з кожного боку по 3-4 хвилини на помірному вогні до рум'яності.

Викладіть обсмажені котлетки у глибоку форму для запікання. Діаметр моєї форми – 35 см.

В іншій сковороді розігрійте рослинне масло, що залишилося. Наріжте кубиками цибулю, що залишилася.
Викладіть цибулю в розігріту сковороду та обсмажте 3-4 хвилини на невеликому вогні, помішуючи.

Моркву очистіть та натріть на великій тертці.
Додайте моркву до цибулі. Обсмажте на невеликому вогні 7-8 хвилин, помішуючи, щоб овочі стали м'якими.

Духовку увімкніть для розігріву до 180 градусів.
У сковороді розігрійте вершкове масло|мастило|. Всипте борошно.

Помішуючи, щоб не було грудочок, прогрійте 1-2 хвилини до легкої золотистості на невеликому вогні.

Тонким цівком влийте молоко, постійно помішуючи другою рукою, щоб не було грудочок. Прогрійте соус пару хвилин до загустіння, помішуючи, на невеликому вогні.

Додайте обсмажену цибулю з морквою. За смаком підсоліть і поперчіть. Помішуючи, доведіть соус до кипіння на помірному вогні та зніміть з вогню.

Влийте молочний соус у форму з котлетами. Відправте в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Час запікання залежить від особливостей духовки, розміру заготовок та матеріалу форми, що використовується.

Ледачі голубці в молочному соусі подавайте відразу до столу, зі сметаною, свіжими овочами, зеленню.

Читайте також:

Навіть цілої каструлі буде мало: рецепт найправильніших закарпатських голубців

Секрет цієї страви проситимуть навіть сусіди: рецепт овочевих голубців на зиму. Закриваються у маленьких баночках

У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки

Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші