Тамагоякі або тамаго-які - яєчний омлет в японській інтерпретації (тамаго - яйце, які - смажений), який часто подається до сніданку, а також входить до складу деяких суші. Тамагояки готують на верхньому вогні, кілька прийомів виливаючи рідке " тісто " на розпечену поверхню і паралельно згортаючи своєрідний рол.

  • Яйця – 4 шт.
  • Сухе біле вино – 1,5 ст. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 15 г

Вбити яйця в глибоку миску, інтенсивно збити віночком.

Процідити. Запровадити всі добавки, ще раз розмішати.

Вилити приблизно п'яту частину на гарячу та промаслену сковороду. Коли нижній шар схопиться, з одного краю підчепити лопаткою.

Згорнути перший "млинець", залишити на сковороді. Звільнене місце залити наступною частиною омлету.

Згорнути у зворотному напрямку, повторити дії із залишками.

У результаті готовий ніжний "згорток". Подавати японський омлет тамагояки відразу.

Читайте також:

І сніданок, і обід на роботу: рецепт ніжного паштету з крабових паличок. Бутерброд відлітатиме за бутербродом

Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт швидкої та ситної яєчні у лаваші

Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт запечених помаранчевих сирників

Таке захочеться готувати щоранку: рецепт яєчні у лаваші на сніданок