Склад / Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Яйце 2 Штуки
- Вода 200 Мілілітрів
- Сіль 1 Дрібка
- Борошно 500 г
- Сир 500 Грам
- Рослинна олія1 Ст. ложка
- Цукор За смаком
важливо!
- Приготувати вареники з сиром на пару можна як із цукром – солодкий варіант, так і солоні. Ті, хто любить вареники з сиром несолодкі, просто замініть цукор на 1-2 щіпки солі.
У глибокій мисці збийте 1 яйце із сіллю. Додайте воду, олію та перемішайте. Частками додайте борошно. Щоразу перемішуйте масу ложкою до того часу, поки стане важко заважати. Потім замісіть руками м'яке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 30 хвилин. Тим часом приготуйте начинку. З'єднайте сир, яйце та цукор. За бажання можна додати до начинки ванілін. Добре все перемішайте. Відріжте від тіста шматок і скачайте його ковбаскою. Ковбаску розріжте на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкотіть у формі кола та покладіть по центру начинку. З'єднайте краї будь-яким зручним способом. У такий спосіб сформуйте всі вареники. Готові вареники можна заморозити про запас, а можна частину відразу відварити на пару. Для цього підійде будь-яка пароварка чи мантоварка. Змащуємо ємність олією і викладаємо вареники в один ряд. Я готувала у мультиварці на режимі "Варка на пару" 30 хвилин. Вареники з сиром готові на пару. За бажанням поливаємо їх розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
Читайте також:
Це райська насолода: рецепт ніжних лінивих вареників з сиром та вишнею
Насолода гарантована: рецепт вареників з тертою молодою картоплею, салом та цибулею
Тоненьке тісто та соковита начинка: рецепт вареників з вишнею "Як у бабусі"
Так готували наші прабабусі: старовинний рецепт справжніх гуцульських вареників. Є один секрет