Склад / Інгредієнти:

  • Яйце 2 Штуки
  • Вода 200 Мілілітрів
  • Сіль 1 Дрібка
  • Борошно 500 г
  • Сир 500 Грам
  • Рослинна олія1 Ст. ложка
  • Цукор За смаком

важливо!

  • Приготувати вареники з сиром на пару можна як із цукром – солодкий варіант, так і солоні. Ті, хто любить вареники з сиром несолодкі, просто замініть цукор на 1-2 щіпки солі.

У глибокій мисці збийте 1 яйце із сіллю. Додайте воду, олію та перемішайте. Частками додайте борошно. Щоразу перемішуйте масу ложкою до того часу, поки стане важко заважати. Потім замісіть руками м'яке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 30 хвилин. Тим часом приготуйте начинку. З'єднайте сир, яйце та цукор. За бажання можна додати до начинки ванілін. Добре все перемішайте. Відріжте від тіста шматок і скачайте його ковбаскою. Ковбаску розріжте на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкотіть у формі кола та покладіть по центру начинку. З'єднайте краї будь-яким зручним способом. У такий спосіб сформуйте всі вареники. Готові вареники можна заморозити про запас, а можна частину відразу відварити на пару. Для цього підійде будь-яка пароварка чи мантоварка. Змащуємо ємність олією і викладаємо вареники в один ряд. Я готувала у мультиварці на режимі "Варка на пару" 30 хвилин. Вареники з сиром готові на пару. За бажанням поливаємо їх розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.

Читайте також:

Це райська насолода: рецепт ніжних лінивих вареників з сиром та вишнею

Насолода гарантована: рецепт вареників з тертою молодою картоплею, салом та цибулею

Тоненьке тісто та соковита начинка: рецепт вареників з вишнею "Як у бабусі"

Так готували наші прабабусі: старовинний рецепт справжніх гуцульських вареників. Є один секрет