Є різні способи приготувати солодкий перець на зиму. Але найулюбленіші рецепти – це мариновані перці, які виходять ніжними, смачними, яскравими та дуже апетитними. При цьому їх смак можна коригувати — робити солодшими з легкою кислинкою або навпаки, гострими та пряними.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати салат із болгарського перцю по-чеськи знадобляться такі продукти:
- перець солодкий червоний 2-3 кг;
- корінь селери 1 штука;
- цибуля ріпчаста 15 штук;
- перець чорний горошком – 5 горошин;
- перець запашний горошком – 5 горошин;
- насіння гірчиці – 1 чайна ложка;
- лимонна кислота – 3-5 грам.
Для приготування цієї овочевої страви бажано вибирати солодкий перець різних кольорів – виглядає дуже апетитно. Щоправда, смак готової страви не дуже зміниться, якщо візьмете просто червоні чи оранжеві плоди.
Зі зрілого м'ясистого перцю виріжте насіння, вимийте і наріжте смужками.
Селеру вимийте, очистіть і також наріжте смужками шириною 10 мм.
Далі готуємо заливку (на 1 л води):
- оцет 0,18-0,21 л.;
- цукор 25 грам;
- сіль 10-12 грам.
Для маринаду в каструлю вливаємо воду, додаємо відразу цукор із сіллю. Все ставимо на вогонь, маринад повинен закипіти, а сіль та цукор повністю розчинитись.
Далі додаємо оцет.
Додаємо селеру і варимо до розм'якшення.
Селеру потрібно вкласти в банки разом з перцем, цибулею і прянощами.
Залийте гарячим маринадом і стерилізуйте в окропі: літрові банки 30 хв, дво- і трилітрові - 50 хв.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем