За своєю суттю плов із гречки є гречаною кашею з м'ясом, рецептурно наближеною до плову.
Отже, для приготування смачного та ситного плову з гречки, потрібні такі продукти:
  • гречка 500 грам;
  • свинина (м'якоть) 500 г;
  • печериці 120 грам;
  • часник (2 голівки) 80 грам;
  • цибуля 1 штука;
  • морква 1 штука;
  • топлене масло 40 грам;
  • олія 40 мл;
  • зіра 1 чайн.л.;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком.

важливо!

  • Крім свинини можна використовувати будь-яке м'ясо: яловичину, баранину, курку чи індичку;
  • печериці можна замінити на будь-які інші гриби свіжі, заморожені чи сушені. При цьому сушених грибів потрібно у 5-6 разів менше.

М'ясо потрібно вимити, обсушити та нарізати невеликими шматочками. М'ясо потрібне без кісток, тільки м'якоть. Відмінно підійде вирізка, лопатка або жирніша шия.

Цибулину очистіть і наріжте півкільцями. Якщо хтось із домочадців не любить цибулю, то можна зовсім її не додавати або замінити іншим овочом, наприклад, болгарський перець.

Моркву очистіть та наріжте соломкою.

Гриби промийте та наріжте дрібними кубиками.

Гречану крупу переберіть, ретельно промийте до прозорої води та обсушіть. Для цього крупу краще відкиньте на сито і дайте стекти всій воді. Гречку висипте в глибоку суху сковороду і прожаріть, помішуючи, до яскравого аромату.

У казані на сильному вогні розігрійте олію. Викладіть м'ясо і обсмажуйте, помішуючи, 10-15 хвилин|мінути| до рум'яної скоринки. Перекладіть м'ясо на тарілку.

Викладіть у казан моркву, цибулю та зіру. Смажте на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин.

Викладіть у казан обсмажену раніше свинину та гриби. Смажте всі разом 3-5 хвилин.

М'ясо з овочами розрівняйте. Зверху викладіть гречку та розрівняйте. Акуратно влийте в казан воду, щоб вона була вищою за рівень крупи на 2 см. Все посоліть і поперчіть.

Доведіть воду до кипіння. Готуйте плов на середньому вогні без кришки, поки вода не піде з поверхні. Встромте в гречку очищені від лушпиння головки часнику.

Накрийте кришкою казан і тушкуйте плов на повільному вогні близько 40 хвилин.

Наприкінці розподіліть на поверхні гречки шматочки топленого масла. Якщо масло у вас розтоплене, то можна просто полити ним плов. Томіть все під кришкою ще 5-7 хвилин до готовності.

Читайте також:

Прицмокуватимете від задоволення: рецепт незвичайного плову з макаронів з м'ясом. Жодного рису

Тепер ви готуватимете його тільки так: рецепт розкішного плову в скляній банці

Це варто спробувати: рецепт пісного плову із соєвим м'ясом

Справжня панська страва: готуємо плов із курячими сердечками. Рецепт