Страва з кабачків безліч, але цю запіканку ви захочете приготувати ще не раз. Проста у приготуванні запіканка з кабачків із плавленим сиром неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 5 порцій) | ||
Кабачки - 500 г | ||
Сир плавлений вершковий - 180 г | ||
Яйця – 3 шт. | ||
Цибуля ріпчаста - 100 г | ||
Олія - 2 ст. ложки | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
* | ||
Для змащування та посипання форми: | ||
Олія вершкове - 10 г | ||
Борошно - 1 ч. ложка |
Кабачок нарізаємо кружальцями або півкружочками.
Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.
У миску кладемо цибулю та кабачки, солимо і перчимо за смаком. Додаємо олію і перемішуємо.
Сир нарізаємо скибочками.
Включаємо духовку та розігріваємо до 180 градусів.
Вміст миски перекладаємо в каструлю і постійно перемішуючи, прогріваємо, поки сир майже не розплавиться.
Яйця розбиваємо в миску і збовтуємо.
Вливаємо яйця в каструлю з кабачками. Перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та посипаємо борошном.
Готуємо кабачки з сиром та яйцями в духовці при 180 градусах 30 хвилин.
Готовий запіканці з кабачків даємо трохи охолонути.
Подаємо запіканку з кабачків до столу у гарячому вигляді.
Читайте також:
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем
Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром