Ніжинський салат з огірків - це одна з найбільш відомих холодних закусок, яку можна і навіть потрібно заготовляти на користь зими. Приготування такого салату не складе значних труднощів і не займе багато часу, зате він стане незамінним доповненням до обіду і вельми апетитною прикрасою святкового застілля.

Щоб приготувати салат Ніжинський із огірків на зиму, потрібно підготувати такі продукти:

  • огірки - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 0,5 кг;
  • цукор — 0,5 чайної ложки;
  • перець горошок – 6 шт;
  • сіль — 2 чайні ложки;
  • оцет 9% - 1 ст.л;
  • кріп свіжий - 50 г.

Якщо хочете, щоб домашня заготівля порадувала красою, тоді відберіть огірочки за розміром – вони мають бути однаковими. З іншого боку, для цього салату підійдуть навіть великі огірки, тільки з них потрібно зняти шкіру.

Огірки потрібно добре вимити у холодній воді, а потім можна залишити у ємності з нею на всю ніч. Це надасть їм той самий, відомий хрускіт.

Наріжте кожен овоч тоненькими кільцями, а цибулю поріжте у формі півкілець. Кріп можете порубати якомога дрібніше. Стебло також підійде, тож викидати його не потрібно. Змішайте всі продукти у зручному для цього посуді.

Простерилізуйте банки та не забудьте про кришки.

У кожну банку кладемо по 2 горошини перцю, а зверху поміщаємо огірки. Щільно утрамбуйте овочі.

Далі засипайте однакову кількість солі, цукру та оцту в кожну банку та заливайте окропом прямо по горловину.

Розігрійте духовку до 100 градусів за Цельсієм та відправте в неї банки з огірками на 5 хвилин. Через цей час збільште рівень потужності духової шафи до 120 градусів і продовжуйте готувати рівно 10 хвилин.

Дістаньте банки, дайте вмісту охолонути, а потім закочуйте стерильними кришками.

Бажано відправити на зберігання у прохолодне місце, щоб ніжинський салат із огірків на зиму порадував вас якомога довше.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем