Ніхто не заперечуватиме, що чеська кухня славиться смачними та ситними стравами. Ще б пак, великі порції апетитних супів, ароматного м'яса, чудові овочеві страви і дивовижні десерти з тіста або сиру - це все про чеську кухню. Особливе місце у чеській кухні займає капуста.

І справді, капустяні страви в Чехії гарні, смачні та з'їдаються до останньої капустяної крапельки. Вся справа в тому, що, на думку чешок, саме капуста додає обсягу грудей, а це приносить тактильну радість чоловічому населенню.

Щоб приготувати квашену капусту по-чеськи, потрібно взяти такий набір продуктів:

  • капуста білокачанна 7 кг;
  • цибуля 500 гр.;
  • морква 1 кг;
  • лавровий лист за смаком;
  • перець чорний горошком до смаку;
  • сіль 100 грам

Отже, на самому початку приготування капусту потрібно очистити від пошкодженого і брудного листя, розрізати на чотири частини, вирізати качан і дрібно нашаткувати.

Нашатковану капусту викладаємо у велику миску. засипаємо сіллю і ретельно мені руками.

Моркву очистіть, промийте та натріть на великій тертці.

Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями.

З'єднуємо з капустою цибулю та моркву, додаємо лавровий лист, перець і щільно укладаємо в миску або іншу тару для засолювання. Далі капусту потрібно прикрити тарілкою або дерев'яним колом та притиснути гнітом.

Залишаємо в такому вигляді капусту на три дні за кімнатної температури. Періодично потрібно весь час проколювати капусту довгою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази.

На четвертий день треба віджати капусту від розсолу (розсіл збережіть!) і розкласти по чистих банках, добре втрамбувавши.

Віджатий розсіл доведіть до кипіння і потім залийте капусту в банках.

Прикрийте кришками банки та стерилізуйте протягом 20 хвилин. Потім закатайте.

Читайте також:

Візьміть молоду капусту, сир та фарш: від такої запіканки буде у захваті кожен. Простий рецепт

Це смак дитинства: рецепт консервованої цвітної капусти з болгарським перцем та помідорами на зиму

Справжня смакота: рецепт маринованого болгарського перцю, фаршированого капустою та зеленню

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною