- маленький буряк ½-1 штука;
- картопля 1 кг;
- молоко 50–60 мл;
- вершкове масло|мастило| 1 ст. ложка;
- свинина або індичка 600-700 г;
- солодкий перець 1-2 штуки;
- цибуля 1 штука;
- олія 2 ст. ложки;
- заморожений зелений горошок 3 ст. ложки + для декору;
- м'ясний бульйон або вода 100-150 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- сир 50-60 г
М'ясо та перець наріжте середніми шматочками, цибуля – дрібними.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м'якості.
Закиньте перець і готуйте 2-3 хвилини, а потім ще хвилину-півтори разом з горошком.
Додайте м'ясо і обсмажуйте, помішуючи, доки всі шматочки не поміняють свій колір.
Влийте бульйон, посоліть, поперчіть і за бажанням введіть вустерський соус. Після закипання залиште на помірному вогні під кришкою на 10-15 хвилин.
Буряк і сир натріть на дрібній тертці. Відокремте ¼ картопляного пюре і змішайте з буряком. Ще стільки ж картоплі з'єднайте із сиром
Викладіть у форму для запікання м'ясо та овочі. Зверху рівним шаром розподіліть пюре без добавок.
За допомогою кондитерського мішка зробіть на поверхні смуги із сирного пюре та картоплі з буряком.
Відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 35-40 хвилин.
Перед подачею прикрасьте пиріг пастухи розмороженим зеленим горошком.
Читайте також:
Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною
Це справжнє смакота: рецепт ситного пирога з тушонкою, молодою кукурудзою та яйцями
Цей смак вас підкорить: рецепт пирога "Заливний лаваш" з м'ясним фаршем та сиром