Пастуший, або шепардський пиріг ("shepherd's pie") – класична страва англійської кухні. Ще б пак, цю популярну осінньо-весняну страву в Британії готують усі: від визнаних шефів, на кшталт Джеймі Олівера, до звичайних домогосподарок. Ситна запіканка поєднує в собі соковите м'ясо з овочами та шар ніжного картопляного пюре, підрум'яненого в процесі запікання.
Для того, щоб приготувати неймовірний пастуший пиріг з м'ясом та овочами, знадобиться:
  • маленький буряк ½-1 штука;
  • картопля 1 кг;
  • молоко 50–60 мл;
  • вершкове масло|мастило| 1 ст. ложка;
  • свинина або індичка 600-700 г;
  • солодкий перець 1-2 штуки;
  • цибуля 1 штука;
  • олія 2 ст. ложки;
  • заморожений зелений горошок 3 ст. ложки + для декору;
  • м'ясний бульйон або вода 100-150 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сир 50-60 г
Буряк загорніть у фольгу і запікайте приблизно за 40-45 хвилин у розігрітій до 180 ° С духовці. Час запікання може змінюватись в залежності від розмірів буряка.
Картоплю очистіть і відваріть у підсоленій воді до готовності. Приготуйте з картоплі пюре. Додайте в пюре вершкове масло, тепле молоко та яйце. Перемішайте масу до однорідності.

М'ясо та перець наріжте середніми шматочками, цибуля – дрібними.

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м'якості.

Закиньте перець і готуйте 2-3 хвилини, а потім ще хвилину-півтори разом з горошком.

Додайте м'ясо і обсмажуйте, помішуючи, доки всі шматочки не поміняють свій колір.

Влийте бульйон, посоліть, поперчіть і за бажанням введіть вустерський соус. Після закипання залиште на помірному вогні під кришкою на 10-15 хвилин.

Буряк і сир натріть на дрібній тертці. Відокремте ¼ картопляного пюре і змішайте з буряком. Ще стільки ж картоплі з'єднайте із сиром

Викладіть у форму для запікання м'ясо та овочі. Зверху рівним шаром розподіліть пюре без добавок.

За допомогою кондитерського мішка зробіть на поверхні смуги із сирного пюре та картоплі з буряком.

Відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 35-40 хвилин.

Перед подачею прикрасьте пиріг пастухи розмороженим зеленим горошком.

Читайте також:

Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Це справжнє смакота: рецепт ситного пирога з тушонкою, молодою кукурудзою та яйцями

Цей смак вас підкорить: рецепт пирога "Заливний лаваш" з м'ясним фаршем та сиром