Інгредієнти:

  • 1 великий незрілий кабачок,
  • 200 г сиру,
  • 1 зубчик чеснока,
  • 200 г сметани,
  • 1 яйце.

Кабачок для цього рецепту потрібен більший, але не дозрілий, так як серцевина з молочним насінням використовується в приготуванні, хоча можна взяти і стиглий, але тоді сиру доведеться додати. Кабачок потрібно нарізати кружальцями, а серединку вийняти. Це можна зробити звичайним ножем, але я використовувала ніж для видалення серцевини з яблук, кілька рухів - і гарне колечко готове. Кабачки потрібно трохи присолити, буквально дрібку.


Усі серединки з шинку збираємо в миску, туди ж кладемо сир і видавлений часник. Блендером перетворюємо все це на однорідну масу.

Форму для запікання змащуємо олією, укладаємо кільця, всередину заливаємо сирну масу. Якщо маса розтечеться – не страшно.

Сметану збиваємо з яйцем, теж трохи присолюємо та заливаємо кабачок зверху, ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.

Час може змінюватись через особливості духовки. Головне, щоб зверху заливання зарум'янилося, а маса ущільнилася і стала схожою на запіканку.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками