Грибна ікра з варених грибів на зиму – смачна закуска, яка чудово підходить для фаршування яєць, а також намазування на тости. А ще її використовують як начинку для випічки або доповнення до основних страв, наприклад, круп. Для цієї закуски характерний насичений грибний смак із тонкими солодкими нотками моркви.

складові

  • печериці 1 кг;
  • морква 500 г;
  • цибуля 500 г;
  • оливкова олія 150 мл;
  • зміна 1 год. л.;
  • мелений чорний перець 1/2 ч. л.

Вказана кількість інгредієнтів розрахована на 1,2 л заготовки.

важливо!

  • Використовувати можна не тільки ті гриби, які вказані в рецепті, але й інші на власний розсуд. Щоправда, час варіння у своїй треба коригувати залежно від виду.
Насамперед гриби потрібно перебрати та викинути червиві. Добре промиваємо їх під проточною водою, чистимо, а потім
крупно нарізаємо ножем.
Гриби викладаємо в каструлю та заливаємо водою так, щоб вона повністю покривала гриби. Доводимо до кипіння і через 7 хвилин потрібно відкинути нарізані гриби на друшляк. Промийте проточною водою. Повторно промиті гриби викладаємо в каструлю та заливаємо чистою водою. Варимо під прочиненою кришкою на невеликому вогні 10 хвилин.
Варені гриби потрібно відкинути на друшляк і залишити на кілька хвилин, щоб дати зайвій воді повністю стекти. Потім пропускаємо гриби через м'ясорубку.
важливо!
  • Якщо Ви хочете, щоб грибна ікра з варених грибів на зиму вийшла одноріднішою і схожою на паштет, подрібніть її блендером до гладкості.
Цибулю потрібно очистити і нарізати дрібними кубиками, а очищену моркву натерти на великій тертці.
У глибокій сковороді розігрійте трохи оливкової олії. Викладіть цибулю і обсмажте її до прозорості. Потім викладіть моркву, перемішайте та обсмажуйте до м'якості, періодично додаючи оливкову олію.
Як тільки морква стане м'якою, додайте гриби. Перемішайте, посоліть, поперчіть та тушкуйте протягом 1 години. Періодично перемішуйте масу і підливайте оливкову олію, що залишилася.
Щоб заготовити блюдо на зиму, використовуйте стерилізовані банки та кришки.
Тримайте ікру у прохолодному та темному місці.
Читайте також: