Продукти:

  • Огірки – 1 кг
  • Перець болгарський – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Кріп - 20 г
  • Сіль (з гіркою) – 1 ч.л.
  • Сахар - 2 ст.л.
  • Оцет 9% - 50 г
  • Олія - ​​50 г
  • Часник - за бажанням

Цибулю очистіть від лушпиння, ретельно помийте разом з огірками, перцем та зеленню під проточною водою.

Обріжте кінчики на огірках з обох боків, наріжте їх кружальцями завтовшки 0,5 сантиметра, складіть в глибоку робочу миску.

Очистіть болгарський перець від плодоніжки та насіння, наріжте м'якоть тонкими скибочками, ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, перекладіть все це в миску до огірків.

Свіжий кріп порубати, перекласти до овочів, додати сіль і цукровий пісок.

Влийте олію та оцет.

Ретельно все перемішайте. Відставте миску з овочами убік, поки сік не виділиться, а сіль і цукор не розчиняються повністю. Іноді перемішуйте вміст миски.

Через деякий час розкладіть салат по стерильним баночкам.

У глибоку каструлю постільте на дно маленький рушник, поставте на нього банки з салатом, прикрийте їх стерильними кришками, влийте води до "плічок" банок. Після закипання води стерилізуйте салат 10 хвилин, потім вийміть банки з каструлі і міцно закрутіть кришками, переверніть дном догори і укутайте в щось тепле до повного остигання.

Салат з огірків та болгарського перцю на зиму готовий.

Охолоділі баночки з салатом перенесіть у холодне темне місце і зберігайте до зими.