Продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Огірки – 1 кг
- Перець болгарський – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Кріп - 20 г
- Сіль (з гіркою) – 1 ч.л.
- Сахар - 2 ст.л.
- Оцет 9% - 50 г
- Олія - 50 г
- Часник - за бажанням
Цибулю очистіть від лушпиння, ретельно помийте разом з огірками, перцем та зеленню під проточною водою.
Очистіть болгарський перець від плодоніжки та насіння, наріжте м'якоть тонкими скибочками, ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, перекладіть все це в миску до огірків.
Свіжий кріп порубати, перекласти до овочів, додати сіль і цукровий пісок.
Влийте олію та оцет.
Ретельно все перемішайте. Відставте миску з овочами убік, поки сік не виділиться, а сіль і цукор не розчиняються повністю. Іноді перемішуйте вміст миски.
Через деякий час розкладіть салат по стерильним баночкам.
У глибоку каструлю постільте на дно маленький рушник, поставте на нього банки з салатом, прикрийте їх стерильними кришками, влийте води до "плічок" банок. Після закипання води стерилізуйте салат 10 хвилин, потім вийміть банки з каструлі і міцно закрутіть кришками, переверніть дном догори і укутайте в щось тепле до повного остигання.
Салат з огірків та болгарського перцю на зиму готовий.
Охолоділі баночки з салатом перенесіть у холодне темне місце і зберігайте до зими.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем