Інгредієнти для «М'ясна запіканка під скоринкою з баклажанів»:

  • Фарш м'ясний - 500 г
  • Баклажан - 3 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сир твердий - 100 г
  • Молоко — 500 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
  • Олія вершкове - 3 ст. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Соєвий соус (Kikkoman) - 6 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком

Баклажани вимити і нарізати кружальцями.

Викласти на деко, збризкати олією, посолити і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки.

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Обсмажити в розігрітій з олією сковороді, потім додати фарш і 2 ст, л. соєвого соусу Kikkoman.

Обсмажувати, постійно помішуючи та розбиваючи грудочки вилкою, до зміни кольору м'яса. Зняти з вогню та поперчити.

Для соусу обсмажити борошно із вершковим маслом 2 хвилини, постійно помішуючи. Зняти з вогню та поступово влити молоко постійно помішуючи віночком, щоб не було грудок. Варити на середньому вогні, помішуючи, до загусання 4-5 хвилин|мінути|.

Влити 4 ст. л. соєвого соусу Kikkoman і варити ще 1-2 хвилини. Поперчити.

Змастити соусом дно жароміцної форми для запікання.

На нього обережно викласти м'ясо.

На м'ясо внахлест викласти баклажани.

Залити соусом, посипати тертим сиром і поставити в розігріту до 180 градусів духовку до появи рум'яної скоринки приблизно на 25 хвилин.

Читайте також:

Це просто божественно: рецепт кабачкової запіканки з рисом, яйцем та болгарським перцем.

Це справжнє блаженство: рецепт запіканки з патисонів у сметанно-яєчній заливці

Неймовірна смакота: рецепт рисової запіканки з молодими кабачками, сиром та яйцями

Одна велика котлета на всю родину: рецепт м'ясної запіканки з фаршем та яєчним прошарком по-німецьки