Інгредієнти для «М'ясна запіканка під скоринкою з баклажанів»:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Фарш м'ясний - 500 г
- Баклажан - 3 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Сир твердий - 100 г
- Молоко — 500 мл
- Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
- Олія вершкове - 3 ст. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Соєвий соус (Kikkoman) - 6 ст. л.
- Перець чорний - за смаком
Баклажани вимити і нарізати кружальцями.
Викласти на деко, збризкати олією, посолити і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки.
Цибулю очистити і дрібно нарізати. Обсмажити в розігрітій з олією сковороді, потім додати фарш і 2 ст, л. соєвого соусу Kikkoman.
Обсмажувати, постійно помішуючи та розбиваючи грудочки вилкою, до зміни кольору м'яса. Зняти з вогню та поперчити.
Для соусу обсмажити борошно із вершковим маслом 2 хвилини, постійно помішуючи. Зняти з вогню та поступово влити молоко постійно помішуючи віночком, щоб не було грудок. Варити на середньому вогні, помішуючи, до загусання 4-5 хвилин|мінути|.
Влити 4 ст. л. соєвого соусу Kikkoman і варити ще 1-2 хвилини. Поперчити.
Змастити соусом дно жароміцної форми для запікання.
На нього обережно викласти м'ясо.
На м'ясо внахлест викласти баклажани.
Залити соусом, посипати тертим сиром і поставити в розігріту до 180 градусів духовку до появи рум'яної скоринки приблизно на 25 хвилин.
Читайте також:
Це просто божественно: рецепт кабачкової запіканки з рисом, яйцем та болгарським перцем.
Це справжнє блаженство: рецепт запіканки з патисонів у сметанно-яєчній заливці
Неймовірна смакота: рецепт рисової запіканки з молодими кабачками, сиром та яйцями
Одна велика котлета на всю родину: рецепт м'ясної запіканки з фаршем та яєчним прошарком по-німецьки