Оригінальна та смачна заготівля на зиму - ікра з баклажанів, буряків та яблук. Яблука забезпечують овочевій ікрі легкий аромат, надають необхідної кислинки, врівноважуючи насолоду буряків. А баклажани відповідають за цікаву текстуру, роблячи ікру приємно маслянистою.

Продукти (на 5 порцій)
Буряк - 500 г
Баклажани - 500 г
Яблука - 500 г
Цукор - 70 г
Сіль – 20 г
Олія - ​​180 мл
Оцет яблучний 6% – 1 ст. ложка

Готуємо потрібні продукти.
Із зазначеної кількості виходить приблизно 1200 мл ікри.

Стерилізуємо банки та кришки будь-яким відомим способом.
Буряк очищаємо і натираємо на великій тертці.

Баклажани очищаємо від шкірки та нарізаємо невеликими кубиками зі стороною приблизно 1 см.

Яблука очищаємо від шкірки та насіннєвих коробочок і нарізаємо такими ж дрібними кубиками, як і буряки.

У глибокій мисці з'єднуємо нарізані баклажани, буряки та яблука. Додаємо цукор та сіль.

Перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо приблизно на 1 годину.

За цей час овочі пустять сік, і вся маса трохи зменшиться в обсязі.

Перекладаємо овочі в каструлю з товстим дном.

Ставимо каструлю на середнє нагрівання і, помішуючи, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і, періодично помішуючи, тушкуємо овочі у власному соку приблизно 1 годину.

Вливаємо олію. Перемішуємо.

Гасимо ще приблизно 10 хвилин. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і готуємо приблизно 1-2 хвилини.

Гарячу ікру розкладаємо по простерилізованих банках і щільно закручуємо кришками.

Акуратно перевертаємо банки з ікрою вгору дном і перевіряємо герметичність (дивимося, чи рідина не витікає).

Обгортаємо банки теплою ковдрою або пледом і залишаємо до повного охолодження.

Ікра з баклажанів, яблук та буряків готова. Зберігаємо заготівлю в темному і сухому місці - комора або льох для цього відмінно підійдуть.

Читайте також:

Чоловіки від нього захоплені: рецепт любовного салату "Нічна коханка". Ніч буде шаленою

Такого ви не куштували: рецепт ситного салату "Спокуса для чоловіка"

Круче магазинних консервів: рецепт рибного салату зі скумбрії та овочів на зиму

Рецепт салату з червоною квасолею та крабовими паличками: його називають "Дамський угодник"