"Козацька тетеря" – це традиційна українська страва, яка готується з пшона і заправлена ​​рідким гречаним або житнім тестом. У давнину його часто подавали разом із рибною юшкою на святкові столи, коли збиралися гості.

Детальніше про рецепт старовинної української страви "Козацька тетеря" читайте у нашому матеріалі.

Для приготування старовинної української страви "Козацька тетеря" нам знадобиться:

  • Пшоно1 склянка
  • Вода2 склянки
  • Молоко2 склянки
  • Борошно гречневе3 ст. л.
  • Олія вершкове 82%2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування старовинної української страви "Козацька тетеря":

Крок 1: Приготування пшоняної каші для української страви "Козацька тетеря":
1. Візьміть склянку промитого пшона і перелийте його в каструлю.
2. Залийте пшоно двома склянками води і додайте трохи солі, щоб надати смаку.
3. Поставте каструлю на вогонь та доведіть воду до кипіння.
4. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь і готуйте кашу, доки вся вода не вбереться в пшоно. Періодично помішуйте, щоб каша не пригоріла.
5. У цей момент додайте дві склянки молока (можна замінити водою), щоб надати каші ніжнішої та кремовішої текстури.
6. Продовжуйте готувати пшоняну кашу на середньому вогні протягом 20-25 хвилин, поки вона не стане м'якою та готовою до вживання. Періодично помішуйте, щоб запобігти пригоранню.

Крок 2: Приготування заправки з гречаного або житнього борошна для української страви "Козацька тетеря":
1. У невеликій мисці розведіть гречне або житнє борошно водою. Додайте воду поступово і ретельно розмішуйте, щоб утворилося рідке тісто. Консистенція має бути схожа на тісто для тонких млинців.
2. Залиште тісто на якийсь час, щоб воно трохи відпочило і придбало потрібну текстуру.

Крок 3: Фінальне приготування української страви "Козацька тетеря":
1. Коли пшоняна каша майже готова (приблизно за 5 хвилин до закінчення приготування), вливайте в неї розведене гречане або житнє борошно. Помішуйте, щоб|аби| тісто рівномірно розподілилося по каші.
2. Додайте трохи олії та сіль за своїм смаком. Помішуйте, щоб усі інгредієнти добре з'єдналися.
3. Вимкніть вогонь і готову тетерю можна подавати на стіл.

Тепер у вас є докладний рецепт для приготування традиційної української страви "Козацька тетеря". Смачного!

Читайте також:

Три найсмачніші способи відварити молоду кукурудзу: виберіть свій

Таку закуску оцінить кожен: рецепт маринованих кавунових скоринок на зиму.

Усього 10 хвилин на сковороді, а задоволення - на весь вечір: рецепт кабачкової піци з сиром та помідорами

Вся родина буде в захваті від цієї консервації: рецепт гречки з овочами на зиму